2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Parfümökkel csalt adót a likőrgyár

Több mint egymilliárd forint adót csalt el az a Komárom-Esztergom megyei likőrgyár, melynek vezetőit lekapcsolta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A költségvetésnek okozott kár az akcióban teljes egészében megtérült.

A desztillált szeszesital gyártásával foglalkozó, termékeit főként belföldön értékesítő társaság fizetendő áfáját akarta csalással csökkenteni. Egy fiktív parfümértékesítési láncolatot alakított ki, és körbeszámlázással teremtett látszólagos alapot befizetendő adója mérséklésére.

 

A létrehozott fiktív cégláncolatban egyik résztvevő sem fizette meg az adót, valós termékkereskedelem sem volt, csak utaztatták egymás között a márkás parfümöket.

 

A NAV Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága huszonkét helyszínen csapott le egyszerre, bizonyítékokat foglaltak le, gyanúsítottakat hallgattak ki. Az okozott adóhiány és a várható bírságok biztosítására a NAV a társaság ingatlanjait, alaptőkéjét  zár alá vette, továbbá tárgyi eszközöket, bankszámlákat és egy autót is foglalt, így a költségvetést ért kár teljes mértékben megtérülhet.

 

A pénzügyi nyomozók eddig három férfit hallgattak ki a költségvetési csalás gyanúsítottjaiként, tettükért akár tíz éves szabadságveszést is kaphatnak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek