2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
Összesen 14 embert állítottak elő a gárdaegyenruhások közül

Összesen 14 embert állítottak elő a gárdaegyenruhások közül

Összesen 14 embert állítottak elő a gárdaegyenruhások közülÖsszesen 14 embert állítottak elő vasárnap délután a budapesti Kosztolányi Dezső téren gyülekező gárdaegyenruhások közül; 3 ember ellen büntetőeljárást, 10 ellen szabálysértési eljárást indítottak, egyikükről pedig kiderült, hogy bírósági körözés van érvényben vele szemben – közölte hétfőn a BRFK. A rendőrség honlapján közzétett közlemény szerint a 3 büntetőügy egyesülési joggal visszaélés vétsége miatt indult. Mint az érintettekről írták, „ők voltak azok, akik a gárdistákat vezényelték, irányították”. Tíz emberrel szemben feloszlatott társadalmi szervezet tevékenységében való részvétel és jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt indult szabálysértési eljárás.

A körözés alatt álló ember melletti 13 előállítottat még vasárnap este kihallgatták, ők szabadlábon védekezhetnek.

Vasárnap délután a Jobbik Magyarországért Mozgalom által bejelentett és a BRFK által tudomásul vett rendezvény zajlott a főváros XI. kerületében, a Kosztolányi Dezső térnél. A BRFK helyszínen tartózkodó munkatársai a rendezvény előtt felvették a kapcsolatot a főszervezővel, ismételten felhívták a figyelmét arra, hogy a Magyar Gárdát a bíróság jogerősen feloszlatta, és amennyiben a vonulás során a rendőrök azt tapasztalják, hogy a feloszlatott szervezet egyenruhájában, alakzatban, vezényszavakra együtt mozognak, akkor meg fogják tenni a szükséges intézkedéseket. A Jobbik főszervezője ezt tudomásul vette, és arról tájékoztatta a rendbiztosokat, hogy nem fognak a menetben gárdaegyenruhában, alakzatban vonulni, csak civilek csatlakoznak a menethez, illetve a formaruhát viselők magánemberként vesznek részt a rendezvényen.

Délután 15 óra körül a Jobbik menete elindult a Kosztolányi Dezső térről a Szent Gellért tér felé, a bejelentésnek megfelelően. A Magyar Gárda tagjai ekkor alakzatba rendeződtek, vezényszavakat követően a Jobbik menete után indultak – tartalmazza a rendőrségi közlemény. Mint írták, a rendőrök észlelték a jogszabálysértést, sorfalba rendeződve megállították a Gárda menetét, és felszólították őket a helyszín elhagyására.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …

További cikkek