2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Országjáró listás tolvajok

Országjáró listás tolvajok

Országjáró listás tolvajokA kabai tolvajok listával a kezükben betértek egy tokaji élelmiszerboltba, majd a szükséges termékekkel fizetés nélkül kitértek. Nem jutottak sokáig csak az áruház parkolójáig, ahol a rendőrök elfogták őket.

Üzletszerűen elkövetett lopás miatt folytat eljárást a Szerencsi Rendőrkapitányság négy kabai tolvajjal szemben. Még február végén egy áruházlánc tokaji üzletébe tért be kettő férfi és két nő, akik különböző termékeket loptak el, azonban az áruház dolgozói rajtakapták és visszatartották őket a rendőrök kiérkezéséig.

A Tokaji Rendőrőrs nyomozói többek között átvizsgálták a gyanúsítottak gépkocsiját, amiből nagyobb mennyiségű számla nélküli szeszes ital, kozmetikumok, édességek, ruhaneműk kerültek elő. Mint utóbb kiderült azokat más üzletekből lopták el.

Országjáró listás tolvajokA Tokaji Rendőrőrsre előállított elkövetők kezdetben sztoikus nyugalommal viselték az eljárást, mivel úgy számították, hogy „csak” szabálysértési eljárás indul velük szemben, hiszen mindig ügyeltek arra, hogy az általuk egy-egy alkalommal ellopott termékek összértéke 20 000 forint alatt maradjanak. Az adategyeztetések során a rendőrök megállapították az üzletszerűséget, ami pedig már bűncselekményi kategóriába emeli a lopássorozatot. Korábban már több szabálysértési eljárás velük szemben az ország több pontján lopás miatt.

Ekkor erős tagadó üzemmódra váltottak át az elkövetők és többek között kijelentették, hogy nem ismerik egymást, sőt az is „új” információ volt számukra, – úgy tettek, mintha a rendőröktől tudták volna meg -, hogy mindannyian kabaiak. Mindezeket annak ellenére nyilatkozták, hogy egy autóban utaztak.

A négy gyanúsított előéletét megvizsgálva kiderült, hogy munkahellyel egyikük sem rendelkezik és életvitelszerűen abból élnek, hogy az országot járva az útjukba eső áruházakból loptak. Ezt bizonyítják például azok a listák, amelyeken különböző árucikkek voltak felsorolva.

Az elkövetőket, legnagyobb meglepetésükre bűnügyi őrizetbe vette a rendőrség, egyben a Szerencsi Rendőrkapitányság kezdeményezte előzetes letartóztatásukat, amit a bíróság két nőnél és egy férfinél elrendelt.

A Szerencsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

 

Országjáró listás tolvajok Országjáró listás tolvajok

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek