2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
Őrizetben a molotovkoktélos támadók (B-A-Z. MRFK)

Őrizetben a molotovkoktélos támadók (B-A-Z. MRFK)

Őrizetben a molotovkoktélos támadók (B-A-Z. MRFK)A rendőrség őrizetbe vette a szombaton hajnalban Boldogkőváralján történt molotovkoktélos támadás elkövetőit. A nyomozást folytató B-A-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság előterjesztéssel élt az ügyészségen a két helyi férfi előzetes letartóztatásba vételének indítványozására.

2009. május 30-án 04 óra körüli időben Boldogkőváralja egyik családi házára gyúlékony folyadékkal töltött és meggyújtott textildarabot tartalmazó üveget, úgynevezett molotov koktélt dobtak. A támadást követően a ház fa ablakkerete lángra lobbant. Az erős füsthatással járó lángokat a munkavégzés miatt felkelő lakástulajdonos észlelte és a tüzet eloltotta.
A támadás idején a tulajdonoson kívül további négy személy tartózkodott a családi házban, mely személyek közül egy fő fiatalkorú, további egy fő gyermekkorú volt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai az elkövetés napját követő vasárnapi napon őrizetbe vettek két helyi lakosú férfit, akik megalapozottan gyanúsíthatók a bűncselekmény elkövetésével. A nyomozás eddigi adatai szerint egy a közelmúltban történt nézetletérés, kocsmai verekedés állt a támadás hátterében.

A 19 éves és 20 éves férfit társtettesként, több emberen, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsítja a rendőr-főkapitányság. Az emberölés fenti minősített esetét a törvény tíz évtől tizenöt évig terjedő, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztés büntetéssel rendeli büntetni.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…