2024. 06. 25. kedd

Vilmos
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
Őrizetben a molotovkoktélos támadók (B-A-Z. MRFK)

Őrizetben a molotovkoktélos támadók (B-A-Z. MRFK)

Őrizetben a molotovkoktélos támadók (B-A-Z. MRFK)A rendőrség őrizetbe vette a szombaton hajnalban Boldogkőváralján történt molotovkoktélos támadás elkövetőit. A nyomozást folytató B-A-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság előterjesztéssel élt az ügyészségen a két helyi férfi előzetes letartóztatásba vételének indítványozására.

2009. május 30-án 04 óra körüli időben Boldogkőváralja egyik családi házára gyúlékony folyadékkal töltött és meggyújtott textildarabot tartalmazó üveget, úgynevezett molotov koktélt dobtak. A támadást követően a ház fa ablakkerete lángra lobbant. Az erős füsthatással járó lángokat a munkavégzés miatt felkelő lakástulajdonos észlelte és a tüzet eloltotta.
A támadás idején a tulajdonoson kívül további négy személy tartózkodott a családi házban, mely személyek közül egy fő fiatalkorú, további egy fő gyermekkorú volt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai az elkövetés napját követő vasárnapi napon őrizetbe vettek két helyi lakosú férfit, akik megalapozottan gyanúsíthatók a bűncselekmény elkövetésével. A nyomozás eddigi adatai szerint egy a közelmúltban történt nézetletérés, kocsmai verekedés állt a támadás hátterében.

A 19 éves és 20 éves férfit társtettesként, több emberen, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettének kísérletével gyanúsítja a rendőr-főkapitányság. Az emberölés fenti minősített esetét a törvény tíz évtől tizenöt évig terjedő, vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztés büntetéssel rendeli büntetni.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

126863
„Vakablak” Kerekeken guruló, cigarettával kitömött ablakokat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Győr-…
Bér helyett fém
Alig néhány óra alatt többen is belebuktak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóság pénzügyőreinek ellenőrzésébe. Az adatbázisok alapjá…

További cikkek