2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • ORFK: kilencezer ellenőrzöttből százhatvanheten ittasan vezettek
ORFK: kilencezer ellenőrzöttből százhatvanheten ittasan vezettek

ORFK: kilencezer ellenőrzöttből százhatvanheten ittasan vezettek

ORFK: kilencezer ellenőrzöttből százhatvanheten ittasan vezettekA múlt hét végi közúti akció során a rendőrök csaknem kilencezer embert ellenőriztek, közülük százhatvanheten voltak ittasak, ketten autóbuszt, hatvanan személyautót vezettek, kilencvennégyen kerékpáron ültek – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályának vezetője. Óberling József elmondta, hogy a május 7-9. közötti akciót a motorosok közlekedésbiztonsági helyzetének javítása érdekében szervezték. A három nap alatt 8.750 járművezetőt ellenőriztek. Az ittas vezetésen értek között két motoros és kilenc segédmotor-kerékpáros volt.

Ittas járművezetés miatt 55 jogosítványt vettek el. A következő országos közúti ellenőrzést május 28-30. között tartják.

Óberling József elmondta, hogy a hét végi ellenőrzésben kétezer rendőr, nyolcvan polgárőr, három vám- és pénzügyőr, két katasztrófavédelmi ellenőr és négy közlekedési ellenőr vett részt. Csaknem ezer gépkocsival és motorral járták az utakat, és mintegy kétszáz sebességmérő eszközt, illetve csaknem hétszáz elektronikus szondát „vetettek be”.

A főosztályvezető közlése szerint sok motorosnak nincs arra a kategóriára érvényes vezetői engedélye, amelyre felül, gyakran lépik túl a sebességhatárt, sokszor nem megfelelő a műszaki engedély, ritkán, de előfordul, hogy nem viselnek bukósisakot, illetve, azt nem csatolják be. Sokan úgy próbálnak meg kibújni a felelősségre vonás alól, hogy letakarják a jármű hatósági jelzését – tette hozzá.

Az év első négy hónapjában tíz motoros és három segédmotoros vesztette életét, 2009-ben ennél több, huszonhárom motoros és négy segédmotor-kerékpáros halt meg.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek