2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Önként bevallott 324 milliónyi áfát a mobiltelefon-kereskedő

Egy mobiltelefonokat értékesítő cég áfabevallásában belföldiként tüntette fel külföldi beszerzéseit. Az ellenőrzés után 324 millió forintot vallott be önként.

 A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai folyamatosan figyelik és elemzik az áfabevallások adatait. Kiemelt a figyelem olyan esetekben, ahol a bevallás nagy összegű bevétel mellett elenyésző befizetendő adót mutat.

 

A bevallási adatokat vizsgálva, összevetve az Online Számla rendszer adataival láthatóvá vált, hogy egy cég mobiltelefonok értékesítéséről állított ki számlákat, a beszerzéshez képest minimális haszonnal.

 

A NAV munkatársai jogkövetési ellenőrzés keretében bekérték a társaság iratait, nyilatkoztatták az ügyletekkel érintett szereplőket és elemezték az adóhatósági rendszerek adatait. Nemzetközi információkat is felhasználva kiderült, a beszerzések külföldről származnak, miközben az áfabevallásban belföldi beszerzés szerepelt.

 

A cég a jogkövetési ellenőrzés alatt önként módosította áfabevallását és már a valós, külföldi beszerzést tüntette fel. A módosítás miatt befizetendő adója 324 millió forinttal növekedett. A cég az adótartozás jelentős részét azonnal befizette, a fennmaradó összeg pedig végrehajtási eljárásban térül meg.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Farkasházi Réka izgalmas nyara
Sztárvendégekkel ünnepli 18. születésnapját az ország egyik legnépszerűbb gyerekzenekara „Egy újabb mérföldkőhöz érkeztünk, azt hiszem” - kezdi Far…
Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…