2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Okostelefont akartak elorozni

A rendőrök a bűncselekmény elkövetésétől számított négy órán belül elfogták és előállították a rablási kísérlet gyanúsítottjait.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság rablás bűntett kísérlet elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást, mert 2013. november 8-án 15 órát megelőző időben Sajószentpéteren két ismeretlen leszólította, követte, majd veréssel fenyegetve akarta megszerezni egy gyermek okostelefonját. A folyamatos fenyegetés alatt álló sértett, a kijelentésektől és a körülményektől megijedve egy utcán tartózkodó felnőttől kért segítséget, aki közbelépésének köszönhetően a fiú támadói megfutamodtak és elmenekültek a helyszínről.

A végrehajtott adatgyűjtések eredményeként a rendőrök azonosították és a rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 16 éves fiatalkorú fiút és annak 13 éves gyermekkorú társát. A 2013. július 1-jén hatályba lépett, új Büntető Törvénykönyv szigorító rendelkezései értelmében utóbbit is gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

 

Az ügyben a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Közel kilencmillió forint a kár
Egy kazincbarcikai sértett számlájáról közel kilencmillió forintot vett le egy elkövető. A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytat…

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…