2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Nyitott ajtó, nyitott széf – Előzetesben a besurranó rabló

Előzetes letartóztatásban van már az a férfi, aki a nyitott bejárati ajtón surrant be egy sajóvámosi családi házba, majd az időközben hazaérkező házigazdát bántalmazva a zsákmánnyal együtt elmenekült a helyszínről. A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a nyitva hagyott ajtók, ablakok mágnesként vonzzák a tolvajokat. A Miskolci Rendőrkapitányság rablás miatt folytat eljárást egy 42 éves szikszói férfival szemben. A nyomozás adatai alapján az elkövető a közelmúltban bement egy sajóvámosi családi ház nyitott bejárati ajtaján, majd a lakásban értékek után kutatva ékszerekkel felpakolva akart onnan távozni. A szomszédból időközben hazaérkező idős háziasszonyt a zsákmány megtartása érdekében a tettes bántalmazta, majd elmenekült a helyszínről.

A rendőrség munkáját ezúttal is támogatta az, hogy a szemtanúk azonnal telefonáltak a rendőrségre, illetve pontos információt adtak az elkövetőről és járművéről.

A rendőrök egy órán belül elfogták a rablót, akit bűnügyi őrizetbe vettek. A hatóság előterjesztést tett a 42 éves férfi előzetes letartóztatására, amit ügyészi indítványra a bíróság elrendelt.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a nyitva hagyott ajtók, ablakok mágnesként vonzzák a tolvajokat!

„Besurranásos” lopások megelőzése

A bűnözők az ilyen jellegű lopásokat jellemzően éjszaka, de természetesen napközben is elkövethetik. Elég, ha valaki csak egy percre átszalad a szomszédba, vagy leszalad a szemetessel. A már résnyire nyitva hagyott ajtó, ablak lehetőséget kínál a tolvajoknak!

Amennyiben csak egy rövid időre hagyják el a lakásukat, az ablakokat, ajtókat akkor is mindig zárják be!
Földszinti lakások ablakaira célszerű rácsot felszerelni.
Vagyontárgyat, értékeket soha ne hagyjanak szem előtt! A lakásban tartott készpénzt, ékszert zárják széfbe, lemez- vagy pénzkazettába.
A tetten ért tolvajjal lehetőleg ne szálljanak szembe, mert ennek súlyosabb következményei is lehetnek!
Amennyiben bűncselekmény jeleit észlelik, azonnal tegyenek bejelentést a rendőrségre!

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Nem jött be a váltórelés biznisz
Fiktív számlákkal csökkentette fizetendő adóját egy gazdasági társaság. A számlázási lánc végén elhelyezkedő vállalkozás fiktív váltórelé-beszerzések …
Nemzetközi elfogás
Fegyveresek raboltak ki egy benzinkutat Terebesen, majd az elkövetők szlovák oldalról magyar hon felé tartottak. De ez csak gyakorlat! Az államhatáron…

További cikkek