2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Nyitott ajtó, nyitott széf – Előzetesben a besurranó rabló

Előzetes letartóztatásban van már az a férfi, aki a nyitott bejárati ajtón surrant be egy sajóvámosi családi házba, majd az időközben hazaérkező házigazdát bántalmazva a zsákmánnyal együtt elmenekült a helyszínről. A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a nyitva hagyott ajtók, ablakok mágnesként vonzzák a tolvajokat. A Miskolci Rendőrkapitányság rablás miatt folytat eljárást egy 42 éves szikszói férfival szemben. A nyomozás adatai alapján az elkövető a közelmúltban bement egy sajóvámosi családi ház nyitott bejárati ajtaján, majd a lakásban értékek után kutatva ékszerekkel felpakolva akart onnan távozni. A szomszédból időközben hazaérkező idős háziasszonyt a zsákmány megtartása érdekében a tettes bántalmazta, majd elmenekült a helyszínről.

A rendőrség munkáját ezúttal is támogatta az, hogy a szemtanúk azonnal telefonáltak a rendőrségre, illetve pontos információt adtak az elkövetőről és járművéről.

A rendőrök egy órán belül elfogták a rablót, akit bűnügyi őrizetbe vettek. A hatóság előterjesztést tett a 42 éves férfi előzetes letartóztatására, amit ügyészi indítványra a bíróság elrendelt.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a nyitva hagyott ajtók, ablakok mágnesként vonzzák a tolvajokat!

„Besurranásos” lopások megelőzése

A bűnözők az ilyen jellegű lopásokat jellemzően éjszaka, de természetesen napközben is elkövethetik. Elég, ha valaki csak egy percre átszalad a szomszédba, vagy leszalad a szemetessel. A már résnyire nyitva hagyott ajtó, ablak lehetőséget kínál a tolvajoknak!

Amennyiben csak egy rövid időre hagyják el a lakásukat, az ablakokat, ajtókat akkor is mindig zárják be!
Földszinti lakások ablakaira célszerű rácsot felszerelni.
Vagyontárgyat, értékeket soha ne hagyjanak szem előtt! A lakásban tartott készpénzt, ékszert zárják széfbe, lemez- vagy pénzkazettába.
A tetten ért tolvajjal lehetőleg ne szálljanak szembe, mert ennek súlyosabb következményei is lehetnek!
Amennyiben bűncselekmény jeleit észlelik, azonnal tegyenek bejelentést a rendőrségre!

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…