2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Nyári kis színesek – Világít, mint lopott mobil a zsebben

A bűn minden évszakban bűn, vannak olyan deliktumok, amelyek jellemzően a nyári időszakhoz köthetőek. A hencegő terménytolvaj és az ittas kerékpártolvaj esetei a rendőrséggel.

Kapatos kerékpáros

Az egyik miskolci szórakozóhely előtt parkolta le kerékpárját egy fiatal lány a napokban. A tulajdonos egy szép estével gazdagabb, de egy kerékpárral szegényebb lett. A sértett azonnal értesítette a rendőrséget arról, hogy ellopták kétkerekűjét. Kisvártatva újabb bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy egy feltehetően ittas férfi kerékpárral neki hajtott egy személygépkocsinak. A helyszínre megérkező járőrök hamar összerakták a képet, hiszen a korábban ellopott bicikli ismertetőjegyei megegyeztek a kapatos kerékpáros által használt járgánnyal. A miskolci férfi beismerte tettét, így vele szemben lopás miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság.

Világít, mint lopott mobil a zsebben

Nem tudott dobbantani a csobban-tói tolvaj. A csobádi úgynevezett Csobban-tónál mulatta az időt néhány fiatal a napokban. A vigadalomnak véget vetett, hogy a társaságból egy 18 éves kiskinizsi lánynak eltűnt a mobiltelefonja, amit feltételezhetően elloptak. Miután értesítették a rendőrséget, a sértett maga is keresni kezdte a telefont. Többször is megcsörgette saját számát, amikor arra lett figyelmes, hogy egy a közelükben lévő fiatalember zsebéből ismerős dallamok „bújnak elő”. Az Encsi Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást az elkövetővel szemben.

Hencegő terménytolvaj

Már több fordulót megtett az a halmaji tolvaj, aki a település határában lévő parcellák terményeit takarította be anélkül, hogy erről a földtulajdonosak tudtak volna. Az elkövető éppen krumplikat vitt haza, amikor egy ismerősének elbüszkélkedett, hogy milyen csodás burgonyákat lehet találni ezen a vidéken. Az információ eljutott a termény tulajdonosához, aki értesítette a rendőrséget. Az Encsi Rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást a halmaji elkövetővel szemben, aki 120 bokor burgonyát, 3-3 kilogramm hagymát és borsót tulajdonított el.

B-A-Z. MRFK: Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek