2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Növényvédő szereket lopott

A hét első munkanapján a reggeli órákban, munkakezdéskor észlelte egy mezőcsáti társulás munkavezetője, hogy telephelyükre behatoltak és onnan különféle növényvédő szereket tulajdonítottak el.

A bejelentést követően a rendőrök megállapították, hogy az ismeretlen elkövető feltehetően  hamis vagy lopott kulcs használatával juthatott be a tárolóba. A helyszín szemrevételezése során a sértett képviselője azt az információt is az intézkedő rendőrök tudomására hozta, hogy az egyik  traktor indítókulcsa is hiányzik a  megszokott helyéről.

Az elsődleges rendőri intézkedések, illetve az alapos adatgyűjtés során beszerzett információknak köszönhetően, a nyomozóhatóság látókörébe került egy 31 éves helyi lakos, aki a lopással érintett cégnél segédmunkásként állt alkalmazásban.  A nyomozók megállapították azt is, hogy a gyanúba került férfi a cselekmény elkövetését megelőzően kulcsot másoltatott a telephely bejárati ajtajához, valamint a bűncselekmény észlelése napján betegségre hivatkozva nem jelent meg a munkahelyén.

A nyomozás eredményességét, illetve a feltételezett elkövető elszámoltatását nehezítette az a körülmény, hogy a férfi időközben ismeretlen helyre távozott. A felkészült rendőrök azonban a cselekmény észlelésétől számított 24 órán belül a férfit előállították, illetve meghallgatták. A 31 éves férfi először önmagával szemben is ellentmondóan nyilatkozott, majd tényfeltáró beismerő vallomást tett.       

A tolvaj a növényvédő szerek eltulajdonításával több tízezer forintnyi kárt okozott, ugyanis elmondása szerint a szereket a hozzátartozói tulajdonában lévő mezőgazdasági földterületeken már fel is használta.

A traktor indítókulcsát a nyomozás során a férfitől szintén lefoglalták, melynek birtokbavételi körülményei a nyomozás további szakában kerülnek tisztázásra.      

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…