2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
Novemberre 13 új kántor születik Borsod-Abaúj-Zemplénben

Novemberre 13 új kántor születik Borsod-Abaúj-Zemplénben

Novemberre 13 új kántor születik Borsod-Abaúj-ZemplénbenA mai napon három hónapos, úttörőnek számító kihelyezett járőr-kutyavezetői tanfolyam indult útjára Miskolcon, melyen 13 új rendőr kutyavezető vesz részt újdonsült kutyájával együtt. A képzés képzeletbeli startpisztolyánál – a sajtónyilvános megnyitó ünnepségen – dr. Sipos Gyula r. dandártábornok az ORFK Gazdasági Főigazgatója, valamint dr. Vereckei Csaba r. ezredes, megyei főkapitány állt.

A megnyitóünnepségre a mai nap délelőttjén a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kutyatelepén (Miskolc, Szentpéteri kapu) került sor, melyen valamennyi jövendőbeli kutyavezető részt vett. A képzést Laczkó Zsolt r. főtörzsőrmester, a Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály kutyavezetője vezeti.

A megyei kutyás létszám emelése érdekében a megyei rendőr-főkapitányág ez idáig két esetben tartott kutyavásárt. A vásárokon megjelent ebek közül összesen 7 eb került kiválasztásra. A tanfolyamon kap kiképzést továbbá az ORFK OKI Kutyavezető Képző Központ által korábban felajánlott 3 kutya és az önkormányzati működtetésű állategészségügyi telepekkel kötött együttműködési megállapodás alapján, az Ózdszolg Kht. által felajánlott kóbor eb „Roddy” is.

A „négylábú rendőr-hallgatók” 13 főnyi létszámából jelenleg még két kutya hiányzik, melyeket az augusztus 6-i kutyavásáron tervez majd beszerezni a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

Felhívás leendő rendőrkutyák részére! Harmadszor is kutyavásár Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság várja azokat a magánszemélyeket, vállalkozókat, akik szívesen eladnák rendőri szolgálatra alkalmas kutyáikat. Elsősorban középtermetűnél nagyobb, illetve nagytestű kutyákat (németjuhász, boxer, rotveiler stb) keresünk, nem feltétel a fajtatisztaság.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Kiképző Központjában (Miskolc, Szentpéteri kapu) 2009. augusztus 6-án délelőtt 09.00 órától így majd harmadik alkalommal felvételiznek leendő rendőrkutyák. A programmal kapcsolatban előzetesen érdeklődni lehet Buda Zoltán r. hadnagynál, Telefon: 46/514-500/71-32.

Információs háttér:

A közbiztonság javítását célzó komplex cselekvési program részeként Borsod-Abaúj-Zemplén Megyében is növelni kívánja a rendőrség a szolgálati kutyák számát. A tervek szerint az egyes közterületi rendőri feladatok végrehajtásánál nagy hatékonysággal alkalmazható kutyás szolgálati egységek száma a közeljövőben mintegy a duplájára növekedne. Ez azért is célszerű, mivel nemcsak az állampolgárok, hanem az intézkedő rendőrök biztonságát is garantálják a négylábú „rendőrök”.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda.
 
A megnyitón készült képek megtekinthetők:
http://www.police.hu/friss/bor_090803_02.html

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…