2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Nógrádi trükközőket lepleztek le a pénzügyi nyomozók

Egy Nógrád megyei testvérpár és három társa, feltehetően az áfaszabályok kijátszásával, strómanok bevonásával cégről cégre értékesített drága autókat. Az öt gyanúsítottat kihallgatták a pénzügyi nyomozók, akik egyúttal több mint hatvan helyszínen tartottak házkutatást, hogy összegyűjtsék a bizonyítékokat.

A testvérek az érdekeltségükbe tartozó külföldi cégek nevére vásároltak nagy értékű autókat, amiket strómanok vezette magyar cégeknek adtak tovább, végül a járművek többségét nagy haszonnal eladták. A sok cég közbeiktatásának célja minden bizonnyal az áfafizetés elkerülése volt. Tíz autó többszöri eladása révén több mint negyvenmillió forint adóhiányt okoztak az államkasszának. A testvérpár idősebb tagja ráadásul a család román cégének bankszámlájáról ötvenmillió forintot költött magára, ezért sikkasztás bűntett miatt is felelnie kell.

A testvéreket és a cégek ügyvezetőit költségvetési csalás gyanújával hallgatták ki a pénzügyi nyomozók. Az akcióban lefoglaltak két luxusautót több, mint ötven millió forint értékben, közel három millió forint készpénzt és egy széfnyi arany ékszert, hogy az okozott kár megtérüljön. Ha a NAV pénzügyi nyomozóinak gyanúja beigazolódik, az elkövetők akár öt év szabadságvesztéssel is büntethetők.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

125541
„Elrejtett almák”   Noname dobozokba csomagolt hamis fülhallgatókat és játékkonzolokat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési …
Országúti seftelés
Egy utcai bizniszelésre figyeltek fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében. A gyor…

További cikkek