2022. 06. 30. csütörtök

Pál
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF

Nemzedékeken keresztül

Generációk találkoztak Kazincbarcikán azon a bűnmegelőzési vetélkedőn, ahol az idősebb és fiatalabb versenyzőknek nem ártott ismerniük Knight Ridert.

„Kulcs a biztonsághoz – nemzedékeken keresztül” címmel játékos bűnmegelőzési vetélkedőn szépkorúakból és középiskolás diákokból álló csapatok mérték össze tudásukat. A programot, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya, a Harmadik Kor Egyeteme Miskolc Alapítvány és a kazincbarcikai IDŐVÁR Nyugdíjas Kulturális Klub szervezte 2018. meg október 3-án. A generációs találkozónak a kazincbarcikai Irinyi János Református Szakgimnázium, Szakközépiskola és Diákotthon adott otthont.

A vetélkedő célja a fiatal és az idős generáció közötti távolság csökkentése, mindkét korosztály részére történő hasznos bűnmegelőzési információk átadása volt. A rendezvény lehetőséget adott az idős korosztály biztonságérzetének erősítésére, a bűnmegelőzés mai legfontosabb eszközeinek, módszereinek megismerésére.

A rendezvényt Harsányiné Kovács Marianna a szakgimnázium igazgató-helyettese és Dudás Péter r. alezredes, a Bűnmegelőzési Osztály vezetője nyitotta meg.

A csapatoknak négy feladatot kellett végrehajtaniuk, többek között bűnmegelőzési TOTO-t töltöttek ki, régi bűnügyi filmzenék (például: Kojak, Magnum, Knight Rider) felismerésével is lehetett értékes pontokat szerezni, a „trükkös csalásokat” bemutató bűnmegelőzési kisfilm alapján egy teszt megoldása, illetve úgynevezett részeg – az ittasságot szimuláló – szemüvegben időre történő ügyességi feladatok tették próbára a szépkorúakat, és a diákokat egyaránt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hogyan védhetjük ki, hogy mobiltelefonjainkat lehallgatásra használják?   Amióta az emberiség kommunikációs eszközöket használ, azóta vanna…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum