2021. 10. 26. kedd

Dömötör
1 EUR 366 HUF
1 GBP 434 HUF

Nemzedékeken keresztül

Generációk találkoztak Kazincbarcikán azon a bűnmegelőzési vetélkedőn, ahol az idősebb és fiatalabb versenyzőknek nem ártott ismerniük Knight Ridert.

„Kulcs a biztonsághoz – nemzedékeken keresztül” címmel játékos bűnmegelőzési vetélkedőn szépkorúakból és középiskolás diákokból álló csapatok mérték össze tudásukat. A programot, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya, a Harmadik Kor Egyeteme Miskolc Alapítvány és a kazincbarcikai IDŐVÁR Nyugdíjas Kulturális Klub szervezte 2018. meg október 3-án. A generációs találkozónak a kazincbarcikai Irinyi János Református Szakgimnázium, Szakközépiskola és Diákotthon adott otthont.

A vetélkedő célja a fiatal és az idős generáció közötti távolság csökkentése, mindkét korosztály részére történő hasznos bűnmegelőzési információk átadása volt. A rendezvény lehetőséget adott az idős korosztály biztonságérzetének erősítésére, a bűnmegelőzés mai legfontosabb eszközeinek, módszereinek megismerésére.

A rendezvényt Harsányiné Kovács Marianna a szakgimnázium igazgató-helyettese és Dudás Péter r. alezredes, a Bűnmegelőzési Osztály vezetője nyitotta meg.

A csapatoknak négy feladatot kellett végrehajtaniuk, többek között bűnmegelőzési TOTO-t töltöttek ki, régi bűnügyi filmzenék (például: Kojak, Magnum, Knight Rider) felismerésével is lehetett értékes pontokat szerezni, a „trükkös csalásokat” bemutató bűnmegelőzési kisfilm alapján egy teszt megoldása, illetve úgynevezett részeg – az ittasságot szimuláló – szemüvegben időre történő ügyességi feladatok tették próbára a szépkorúakat, és a diákokat egyaránt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Még a sértett telefonos kapcsolatban volt a rendőrség ügyeleti központjával, amikor a tiszaújvárosi rendőrök már elfogták a italtolvajokat. Bejelen…

További cikkek

MISS EUROPEAN UNION néven nagy sikerű nemzetközi szépségversenyt rendeztek 2004-ben Magyarországon abból az alkalomból, hogy hazánk az Európai Unió ta…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum