2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 461 HUF

Nem mindennapi hőseink: életmentés a Sajó sodrásából

A Sajószentpéteri Rendőrőrs járőrei saját életük kockáztatásával mentették ki a bajbajutott kazincbarcikai férfit a Sajó folyóból.
A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Sajószentpéteri Rendőrőrsének járőrei, Kamasinszki Tamás c. r. törzsőrmester és Firtkó Richárd r. őrmester 2019. október 2-án 8 óra előtt néhány perccel Kazincbarcikáról Múcsony felé tartottak szolgálati járművükkel. A rendőrök, ahogy a Sajó folyó felett átívelő hídon közlekedtek, egy részükre integető nőre lettek figyelmesek. A hölgy elmondta az egyenruhásoknak, hogy a folyóban egy ember van, akit visz a sodrás. A rendőrök saját szemükkel is meggyőződtek a segítségkérő asszony állításáról és azonnal a bajbajutott férfi segítségére siettek. Gyorsan a híd alá szaladtak, ahol látták, hogy a férfi nehézkes úszó mozdulatokat tesz, de már el-elmerül. A járőrök a vízbe mentek, majd egy hosszú botot nyújtottak a férfi felé, aki utolsó erejével még meg tudott abba kapaszkodni. A szerencsétlenül járt férfit megmentői kisegítették a partra, ahol nehezen tudtak csak vele kommunikálni, de elmondta nekik, hogy végzetes lépésre szánta el magát és nagy mennyiségű gyógyszert vett be tegnap, de arra nem emlékezett, hogyan hol és hogyan esett bele a folyóba.

A mentőszolgálat kiérkezéséig a járőrök az elkeseredett férfi vizes felsőruházatát eltávolították és meleg pokróccal takarták be a komolyabb kihűlés elkerülése érdekében.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek