2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Nagycsécsi balesetek – még nem történt tragédia!

Ezeket a fotókat egy kedves olvasónk bocsátotta rendelkezésünkre. Az autója nagyon összetört, szerencsére Ő sérülés nélkül megúszta.

Elmondása szerint Nagycsécsen az aknafedők nincsenek rajta az aknákon, így aztán csoda, hogy még nem történt tragédia. Aznap – azaz- négy anyagi káros baleset történt gyors egymásutánban. Ha elmegy egy kamion az út rettenetesen rossz állapota miatt felpattan az aknafedél, és persze úgy marad mindaddig, amíg egy következő autó bele nem esik. Fotónkon is látszik, hogy akkora ütés éri az autókat, hogy még a légzsákok is kinyílnak.

Hétfőn természetesen választ kérünk az illetékesektől, a Magyar Közúttól, és a helyi önkormányzattól arra, hogy tesznek-e valami érdemlegeset az ügyben, vagy megvárják ami tragédia történik a településen.


A Magyar Közút válasza:

 

Nagycsécs településen a káreseményt megelőző napon, 2013. november 28-án délután végzett kollégánk útellenőrzést, amikor még az akna fedlapja a helyén volt. A csapadékcsatorna aknafedlapja zárható, úgynevezett zsanéros kivitelű, ezért a véletlen kinyílás vagy leesés valószínűtlen.

A bejelentések alapján az első káresemény 2013. november 29-én hajnalban, 5 óra 15 perckor történt, a második és a harmadik 6 óra 35 perckor.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Nyékládházi üzemmérnökségét 2013. november 29-én 8 óra 30 perckor értesítette az egyik károsult. Ekkor az útellenőr kollégánk elkorlátozó – oldalakadály – táblákat vitt a helyszínre, az aknát megjelölte, ezzel a további balesetveszélyt megszüntette.

Az aknafedlapot és a keretet 2013. december 4-én kollégáink kicserélik. (Az előző években már több akna cseréje is megtörtént.) A hasonló események elkerülése érdekében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a kezelésében lévő fedlapokat lehegeszti, egyidejűleg felszólítjuk a szennyvízhálózat üzemeltetőjét a kezelésükben lévő szennyvízaknáknál hasonlóan járjanak el.

Ezzel remélhetőleg megakadályozható a fedlapok illetéktelen kinyitása, illetve eltávolítása.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek