2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Munkanélküli luxus

Majd 90 millió forintot zsákmányolt különböző bűncselekményekből az a felsőzsolcai nő és társa, akikkel szemben többrendbeli lopás, csalás és okirat hamisítás miatt folyik eljárás. A Miskolci Rendőrkapitányság a 41 éves G. E.-vel szemben jelentős értékre elkövetett betöréses lopás, közokirat hamisítás és csalás miatt folytat eljárást. A nyomozás eddigi eredményeit összegezve a rendőrség előterjesztéssel élt a gyanúsított és 32 éves férfi társának előzetes letartóztatásba helyezésére.
A nyomozás adatai szerint a 41 éves nő és társa még tavaly nyáron betört egy családi házba, ahonnan közel 23 millió forint értékben loptak el készpénzt, illetve ékszereket, és majd 200 000 forintos rongálási kárt okoztak. Az eljárás során gyanú merült fel arra, hogy a bűncselekményt G. E. társával együtt követte el.
A Miskolci Rendőrkapitányság a nyomozás során szerzett adatok birtokában kezdeményezte az elkövetők előzetes letartóztatásának bírósági elrendelését. A taláros testület a vádlott által benyújtott egészségügyi állapotát igazoló iratok alapján a nő háziőrizetét rendelte el, amit később az eljárás további szakaszában megszüntetett így akkortól szabadlábon védekezhetett.

Mint utóbb kiderült a 41 éves tettes az általa gyártott iratokkal igazolta: egészségügyileg nem javallott, hogy büntetés-végrehajtási intézetbe kerüljön előzetes letartóztatásának idejére. Ennek alapján a Miskolci Rendőrkapitányság később közokirat-hamisítás miatt is eljárást indított vele szemben.
Mindezek mellett arra is fény derült, hogy a felsőzsolcai nő egy pénzintézetben hamis iratokkal igazolva felvette egy elhunyt asszony hagyatékát, közel 50 millió forintot. Ennek alapján a rendőrség csalás, és az újabb közokirat-hamisítás miatt is vizsgálatot indított. E bűncselekmény elkövetésében a hatóság gyanúja szerint szintén társa volt a 32 éves sajóhídvégi férfi.

A felsőzsolcai G. E. ezidáig hatóság félrevezetése és lopás, míg társa csalás és közokirat-hamisítás miatt volt büntetve. Jelenleg mindketten bűnügyi őrizetben vannak a Miskolci Rendőrkapitányság fogdájában.

Az ügy érdekessége, hogy a gyanúsítottak nem rendelkeznek rendszeres jövedelemmel, ennek ellenére mégis luxus körülmények között élnek.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…