2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Motoroshalál Kazincbarcika és Tardona között

Tegnap délután a Kazincbarcika és Tardona közötti útszakaszon egy motorkerékpáros összeütközött a vele azonos irányba haladó és balra kanyarodó személygépkocsival. A balesetben a motorkerékpár vezetője életét vesztette. A baleset körülményeit a rendőrség műszaki szakértő bevonásával vizsgálja.

A rendelkezésre álló adatok szerint augusztus 24-én délután a Kazincbarcika és Tardona közötti útszakaszon egy 36 éves tardonai lakos az általa hajtott motorkerékpárral összeütközött a vele azonos irányba haladó és balra nagyívben kanyarodó 44 éves kazincbarcikai lakos által vezetett személygépkocsival. A balesetben a motorkerékpár vezetője a helyszínen elhalálozott, a személygépjármű vezetője nem sérült meg.

A halálos kimenetelű közúti baleset bekövetkezésének körülményeit a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya igazságügyi műszaki szakértő bevonásával vizsgálja.

Információs háttér:

Borsod-Abaúj-Zemplén Megye közútjain a 2011. január 01 – augusztus 23 közötti időszakban 462 személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, kilenc százalékkal kevesebb, mint előző év hasonló időszakában.  Az említett időszakban 18 halálos kimenetelű közúti balesetben 19 személy vesztette életét, míg egy évvel korábban 24 balesetben 27-en.

Hazánk közútjain 2010. évben 83 motorkerékpáros vesztette életét, azaz átlagosan csaknem minden negyedik napon a motorkerékpározás áldozatot szed.

A motorkerékpáron utazók baleseti kockázata átlag feletti. Ennek az oka, hogy a motorkerékpárosokat a gépkocsikban jellemző passzív biztonsági megoldások (karosszéria, energiaelnyelő zónák, biztonsági öv, légzsákok stb.) nem védik, így közlekedési baleset esetén testük közvetlenül sérül. Európában egy motorkerékpáros halálozási kockázata átlagosan 18-szor nagyobb, mint egy autóvezetőnek.

Vezessünk körültekintően, ügyeljünk egymásra!

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…
Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…

További cikkek