2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Mohó mohások

Mohó mohások

Mohó mohásokEl akarták adni az erdőből felszedett mohatéglákat azok az elkövetők, akiket az erdészek értek tetten.

Az Encsi Rendőrkapitányság kisebb értékre elkövetett lopás miatt indított eljárást két korláti férfival szemben. A 22 éves és a 47 éves elkövetők a napokban a fulókércsi erdőben mintegy 40 kilogrammnyi mohát szedtek fel, amit később értékesíteni akartak.

A rendőrség vizsgálja az úgynevezett gyorsított eljárás lehetőségiét, hogy a moha tolvajok minél hamarabb a bíróság előtt felelhessenek tettükért. Egyben azt is vizsgálja a hatóság, hogy fennáll-e természetkárosítás büntette.

 

Információs háttér:

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a bűncselekmények elkövetőinél nagyobb visszatartó hatása van a gyors, mint az elhúzódó eljárásoknak. A rendőrség a jogszabályi feltételek alkalmazása mellett az egyszerű megítélésű ügyekben éppen ezért rendszeresen alkalmazza a gyorsított eljárás lehetőségét. A jogszabályok lehetővé teszik, hogy, ha az elkövetőt tetten érték, vagy beismerő vallomást tett, 15 napon belül, bíróság elé állítása során vonják felelősségre.

Az Encsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek