2024. 06. 26. szerda

János, Pál
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Modellt állt az elkövető

Fényképfelvételt készített a tetten ért tolvajról a sértett, akinek bátor és találékony magatartása, valamint az egyenruhások alapos adatgyűjtése, illetve kiváló hely- és személyismerete az elkövetők gyors kézre kerítését eredményezte.

Jól tudta mit tegyen az a hejőszalontai férfi, aki a hajnali órákban különös zajra riadt fel. A nesz a lakóház konyhájából hallatszott, ahová a tulajdonos már mobiltelefonjával a kezében lépett be, majd a készülék vakujával megvilágítva a betolakodót kiváló felvételt készített róla.

A tolvaj – aki éppen a hűtőszekrény kifosztásán mesterkedett – megriadt és elfutott, a sértett pedig azonnal tárcsázta a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság számát, ahol a szolgálatban lévő ügyeletesnek elmondta a történteket. A bejelentést követően az egyenruhások azonnal a helyszínre siettek.

A kiérkező rendőrök megállapították, hogy az elkövető az ingatlan alatti garázs bejáratán keresztül jutott be a lakótérbe. A sértett által készített fényképfelvételen látható fiatal férfit az intézkedők azonnal felismerték, mivel már korábban is volt „összeütközése a törvénnyel”.

Ezt követően a járőrök a vélt elkövető felkutatására indultak, akit egy helyi lakásban sikerült is elfogniuk. A fiatalember elszámoltatása során elismerte tettét, illetve elmondta azt is, hogy a bűncselekmény elkövetésében segítőtársa is volt. A további adatgyűjtést követően a rendőrök elfogták a másik személyt is, majd mindkettőjüket előállították. A két tolvaj – cselekményük során – fagyasztott húst, illetve zöldséget tulajdonítottak el, amit hazafelé elrejtettek, azok a megtalálásukat követően visszakerültek a tulajdonoshoz.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK. Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

126863
„Vakablak” Kerekeken guruló, cigarettával kitömött ablakokat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Győr-…
Bér helyett fém
Alig néhány óra alatt többen is belebuktak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóság pénzügyőreinek ellenőrzésébe. Az adatbázisok alapjá…

További cikkek