2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Mitológia, nyomozás, titkok

Robert Jackson Bennett a Lépcsők városa című könyvsorozatának első része, mely a sorozat címét viseli, egy igazán ötletgazdag és egyedi regény, így valószínűleg a legtöbb fantasy-rajongónak elnyeri majd tetszését.

A regényben a fantasy mellett a mitológia is fontos szerepet játszik, sőt egy kis krimivel is találkozhatnak az olvasók. A hazánkban 2016-ben megjelent regény külföldön két évvel korábban került kiadásra, és meglehetősen kedvező kritikai visszhangot kapott. Bennett Amerika egyik legtehetségesebb és legifjabb fantasyírója; habár még csupán író pályafutása elején van, már számos irodalmi elismerést tudhat magáénak. Első regénye, a Horzsolások indította el Bennett-et a siker felé vezető úton.

Bulikov, a Kontinens fővárosa, melyet egykor istenek lakták, ám a rabszolgák bosszút álltak az őket ért sérelmekért és elpusztították a rajtuk uralkodó isteneket; a város romokban áll, utcáin a nyomor és gyűlölet uralkodik. A cselekmény egy professzor meggyilkolásával indul, és fokozatosan válik egyre bonyolultabbá. Shara Thivani, egy beépített kém, igyekszik fényt deríteni a gyilkos kilétére; mialatt egyre jobban beleássa magát az ügybe, olyan dolgokra bukkan, melyek feltárása mindent megváltoztathat…

Bennett kreatív világteremtése könnyen leveszi majd olvasóját a lábáról, sőt a regény számos olyan kérdéssel is foglalkozik, mely napjainkban is rendkívül aktuális. Így terítékre kerül a vallás, a politika és az előítéletek kérdése is. A szerző írásmódja gördülékeny, karakterei hitelesek, és párbeszédei sokszor humorosak, így garantált, hogy mindazok, akik kezükbe veszik e regényt, jól fognak szórakozni. Ha mindez még nem lenne elég, a regény fordulatai gondoskodnak róla, hogy az olvasók egy percre se unatkozzanak.

A Lépcsők városa nem csak a különleges fantáziavilágával emelkedik ki a tucatfantasyk sorából, hanem az egyedi és részletes karaktereivel is. A szereplők kidolgozottak, izgalmasak és semmi esetre sem hagyják hidegen az olvasókat; mindez a komplex fantáziavilággal párosítva, tökéletes recept egy kellemes és lebilincselő olvasmányhoz. A regény meglehetősen hosszú terjedelmű és rengeteg információt tartalmaz, így mindazoknak, akik kezükbe veszik a könyvet, érdemes minden figyelmüket a regénynek szentelni olvasás során.

A Lépcsők városa egy ígéretes sorozat első része, mely kötelező a fantasy-műfaj rajongóinak. A gördülékeny regény kiváló kikapcsolódást jelenthet mindazoknak, akik ki szeretnének szakadni a hétköznapok monotonitásából és egy szórakoztató regényre vágynak. Ha mindez kevés lenne, Bennett regényének szerethető karakterei, a különleges univerzum és a könyvben felmerülő aktuális kérdések még eggyel több okot adnak a Lépcsők városának olvasására. A sorozat második kötete már megjelent angolul és a City of Blades címet viseli, míg a harmadik kötet, a City of Miracles várhatóan 2017-ben jelenik meg angolul.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek