2024. 07. 28. vasárnap

Szabolcs
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Mikulási traffipax túra – Állítsák Önök szolgálatba a sebességmérőt!

Mikulási traffipax túra – Állítsák Önök szolgálatba a sebességmérőt!

2010. november 1-je és december 1-je közötti időben várjuk az állampolgárok jelzéseit, hogy megyénk útjain véleményük szerint mely útszakaszokat milyen időpontban tartanak veszélyesnek, illetve hol tartanák szükségesnek a sebességméréseket. Magyarországon a legelterjedtebb közlekedési szabályszegés és a legfőbb baleseti ok a sebességtúllépés, mely elsődleges a halálos, illetve a súlyos sérülések bekövetkezésében játszik szerepet. Évek óta az összes személysérüléses közúti baleset mintegy 25-30 %-a, a halálos kimenetelű baleseteknek pedig kb. 40 %-a vezethető vissza a gyorshajtásra. A közlekedési szabályok betartása életek százait mentheti meg évente. A traffipax ellenőrzéseket a világ minden országának közlekedésrendészete alkalmazza.

Az akció célja:

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság által kezdeményezett – a Boon.hu és az Észak Magyarország napilap által támogatott – közlekedésbiztonsági program célja, hogy az állampolgárok bevonásával és hatékony közreműködésével szervezzük ezeket a sebességmérő helyszíneket, akciókat.

Ennek elérése érdekében 2010. november 1-je és december 1-je közötti időben várjuk az állampolgárok jelzéseit, hogy megyénk útjain véleményük szerint mely útszakaszokat milyen időpontban tartanak veszélyesnek, illetve hol tartanák szükségesnek a sebességméréseket. Jelezzék a sajto.borsodmrfk@borsod.police.hu e-mail címre.

A szakmailag is legjobb javaslatot tevők közül kisorsolt nyertes részt vehet az általa javasolt helyszínen a traffipax mérési akcióban, melyre 2010. december 6-án, MIKULÁS napján kerül sor – melyet a média is végigkísér.

Fontos tudnivalók:

·        Az észrevételek megküldésének helye: a megadott e-mail cím: borsodmrfk@borsod.police.hu

·        A bejelentések elfogadásának határideje: 2010. november 1 – december 1.

·        Fontos a javasolt helyszín és időpont pontos megjelölése.

Végül fogadjanak némi tapasztalati segítséget. Balesetek és sebességtúllépés szempontjából a legveszélyesebb útszakasz a 3-as számú főút Miskolc – országhatár közötti szakasza.

Fokozottan veszélyes a lakott területeken belül átvezető főutak szakaszai.

Várjuk megfontolt és hasznos bejelentéseiket!

Balesetmentes közlekedést kívánunk!

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek