2021. 09. 17. péntek

Zsófia
1 EUR 350 HUF
1 GBP 412 HUF

Mezőkövesden is „Házhoz mentünk”

A lakosság vagyonbiztonsága érdekében a rendőrség az elmúlt évhez hasonlóan idén is folytatja országos kampánysorozatát, a “Házhoz megyünk” programot. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési csapata legutóbb Mezőkövesden, a IV. Megyenapon várta az érdeklődőket.

A bűnmegelőzési célokat szolgáló „Házhoz megyünk” program ezúttal a 2018. június 16-án Mezőkövesdre szervezett IV. Megyenaphoz kapcsolódott. A Kavicsos-tó Szabadidőparkban felállított információs ponton bűnmegelőzési szakemberek látták el tanácsokkal a vagyonvédelemről és biztonságról érdeklődőket.

Az információs pont szolgáltatásai:

•           speciális vagyonvédelmi prevenciós tanácsadás lakossági igény alapján (áldozatvédelem, családon belüli erőszak, internetbiztonság, drogprevenció),

•           ingatlanok helyszíni biztonságvédelmi auditálása,

•           vagyonvédelmi bemutató, elektronikai és mechanikai eszközök kiállítása,

•           „BikeSafe”- ingyenes rendőrségi kerékpár-regisztráció a lopások megelőzése céljából.

 

A „BikeSafe” program a lakosság számára biztosít védelmet, és lehetőséget elveszett vagy ellopott kerékpárjaink megtalálására és visszaszerzésére egy biztonságos rendszerben történő adatnyilvántartással. A program során a rendőrség díjmentesen regisztrálta a tulajdonos kerékpárját, melyről fotók készültek, és jelzéssel láttak el. A rendezvényen félszázan éltek a lehetőséggel.

A kerékpár-regisztráció menete:

–           Minden egyes kerékpárról adatlap kiállítása, az egyedi azonosítóelemek rögzítésével. (-márka, modell, szín, évjárat, vázszám)

–           A regisztráció során maximum 10 fénykép készül a kerékpárról.

–           A tulajdonos részére kerékpár-regisztrációs kártya kiállítása.

A rögzített adatokat az országos „BikeSafe” digitális rendszerbe töltik fel, amelyek valamennyi rendőri szerv számára elérhetőek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum