2024. 07. 29. hétfő

Márta, Flóra
1 EUR 393 HUF
1 GBP 465 HUF
Mennyi fa fér egy kerékpárra? – Elfogott fatolvajok

Mennyi fa fér egy kerékpárra? – Elfogott fatolvajok

Mennyi fa fér egy kerékpárra? – Elfogott fatolvajokA Szerencsi Rendőrkapitányság az elmúlt három hónapban közel 40 elkövetővel szemben élt szabálysértési eljárásban bíróság elé állítással. Közülük 26-tal szemben lopás miatt kezdeményezett gyorsított eljárást a hatóság.

 

A kivágott fától nem látni az erdőt! A Szerencsi Rendőrkapitányság Taktaharkányi Rendőrőrsének járőrei a napokban megállítottak két kerékpárját toló férfit a Taktaszada és Taktaharkány közötti útszakaszon. A taktaszadai férfiak a bicikliken összesen 122 kilogrammnyi fát toltak, amelyeket egy közeli akácosból engedély nélkül vágtak ki, majd loptak el. Az előállított elkövetőket őrizetbe vette a rendőrség, majd gyorsított eljárás keretében a bíróság 15-15 000 forintos pénzbüntetést szabott ki velük szemben.

Egy másik esetben két taktaharkányi férfit tartóztatott fel a helyi mezőőr, mivel felmerült annak a gyanúja, hogy a település külterületéről fát loptak, mintegy 70 kilogrammnyit. Az időközben helyszínre érkező rendőrök mindkét személyt a bizonyítékok alapján előállították, majd szabálysértési őrizetbe vették őket. A gyorsított eljárás keretében bíróság elé kerülő tolvajok fejenként 30.000 forintos pénzbüntetést kaptak.

 

Információs háttér:

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság mezőőrökkel, polgárőrökkel, erdészekkel és más szervekkel együttműködve, közös akciók keretében kívánja megakadályozni a jogtalan fakitermeléseket. A falopásokhoz kapcsolódó bűnesetek visszaszorítása érdekében a rendőrség minden törvényes eszközt felhasznál.

A falopásokkal kapcsolatos büntetőeljárásokban többek között nagy segítséget jelent a Btk. 77. § d) pontjának 2007. június 01-jei módosítása, miszerint el kell kobozni azt a dolgot, amelyre a bűncselekményt elkövették, vagy a bűncselekmény befejezését követően e dolog elszállítása céljából használtak. Az eddigi tapasztalatok szerint az ilyen jellegű jogsértések számát csökkenti, ha a rendőrség lefoglalja azokat az eszközöket, amelyeket a bűncselekményeknél használtak az elkövetők, adott esetben fűrészt, baltát, autót egyéb szállítóeszközöket.

A Szerencsi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján:

MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek