2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Megszűnik a kistérségi társulás

Jogutód nélkül szűnik meg Tiszaújváros Kistérség Többcélú Társulása, mert az önkormányzatok társulásáról és együttműködéséről, valamint a települési önkormányzatok többcélú kistérségi társulásairól szóló törvény január 1-jén hatályát veszti.

A jelenlegi forma az év végéig létezik. Az eddig a kistérségi társulás által vállalt feladatok – a mozgókönyvtár üzemeltetése, szociális feladatok, pedagógiai szakszolgálati feladatok és még sok egyéb – úgy tűnik, megszűnnek.
– Mi még szerencsés helyzetben vagyunk – mondta a legutóbbi kistérségi ülésen Bráz György, a társulás elnöke, Tiszaújváros polgármestere.
– A társulás gazdálkodása stabil, likviditási problémák nincsenek, ezért a megszűnéssel járó tagok közötti elszámolás egyszerű lesz. A települések kistérséghez fűződő anyagi helyzete tisztázott. A polgármesterek többségének az a véleménye, hogy valamilyen módon a folytatást meg kellene oldani.
– A következő évtől Tiszaújváros vezényletével, segítségével, a társulás valamilyen formában tovább működik – mondta Juhász Barnabás, Hejőbába polgármestere.
– A társulási ülésen legalábbis egy ezzel összhangban lévő határozatot fogadtunk el, melyet én magam is támogattam. A jelenlegi felállás azonban semmiképpen nem maradhat. Új alapokra helyezve kell a terület-, és településfejlesztési feladatkört továbbvinni, erre a társulásnak még van pénze. A belső ellenőrzés, és a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás az a két terület, amely a források ismeretében a későbbiekben is közösen vállalt feladat lehet. A kistérséggel együtt megszűnik a kistérségi hivatal is.
– Amennyiben egy jövőbeni társulási forma létrejön, az hivatalt már nem tarthat fenn – mondta Szoboszlai Gabriella hivatalvezető.

Jelenleg Tiszaújváros Kistérség Többcélú Társulásának hivatalában négyen dolgoznak, az ő munkaviszonyuk is megszűnik az év végén.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek