2024. 08. 21. szerda

Sámuel, Hajna
1 EUR 392 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Meghalt a leomló löszfal alá szorult kisfiú és kislány Ságváron

Meghalt a leomló löszfal alá szorult kisfiú és kislány Ságváron

Két kisgyermek meghalt, egy felnőtt férfi pedig megsérült, amikor szombaton rájuk omlott egy löszfal egy építkezésen, a Somogy megyei Ságváron. A település kömpei részén, a külterületi lakott övezetben lévő Csalogány utcában, egy háznál az épület mögötti löszfalba akartak beton támfalat készíteni a tulajdonosok – mondta el Kecskés Gábor, Ságvár polgármestere. A helyszínen dolgozó férfiak éppen azért végezték a munkát, hogy a házra ne dőljön rá a löszfal. A polgármester tájékoztatása szerint a férfiak egy 1 méter mélységű, 16 méter hosszúságú és 60 centiméteres szélességű árkot ástak, a tulajdonos ötéves kisfia és a szomszéd 11 éves kislánya pedig a területen játszott, amikor a föld elindult, és amelynek nyomása mintegy 10-15 köbméter földet zúdított a gyermekekre.
Kecskés Gábor közlése szerint a gyermekek felett 1,5 méter földtakaró volt, amely nyakig betemetett egy 35 éves férfit is. Őt, miután kiásták, a mentők kórházba szállították.
Bíró Gábor rendőr százados, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense a baleset helyszínén az MTI tudósítóját arról tájékoztatta, hogy a rendőrök a riasztást követően perceken belül kiérkeztek, majd puszta kézzel és ásókkal kezdték meg a gyermekek keresését. Mint mondta, az ő gyors és megfeszített munkájuk nyomán előbb a kislányt, később a kisfiút találták meg.
A település polgármestere hozzátette, a helyszínre érkező földi és légi mentőegységek a föld alól kiszabadított gyermekeket egy órán át próbálták újraéleszteni, de sajnos nem jártak sikerrel.
A rendőrség foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt indított ismeretlen tettes ellen büntetőeljárást. A rendőrség munkavédelmi szakértő bevonásával vizsgálja az eset körülményeit.
A polgármester saját hatáskörében 30-30 ezer forint azonnali gyorssegélyben részesítette a gyermekek hozzátartozóit.
Az MTI információi szerint hétfőn geológus érkezik a helyszínre, aki megvizsgálja a löszfal állapotát, és megállapítja, mi okozta az omlást.-írja az MTI

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Autós trafik
Hétvégén sem lehet. Autóból sem. Zárjegy nélkül meg végképp nem. Egy házaspárt értek zugárusításon az érdi piacon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) B…
Folytatódik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kiemelt, nyári ellenőrzése; az eddigi vizsgálatok számos szabálytalanságot tártak fel. A szabályszegők …

További cikkek