2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Megbíznak a körzeti megbízottban Tiszakesziben

A közbiztonság közös érdek, éppen ezért fontos, hogy a körzeti megbízottak jó kapcsolatot építsenek ki a körzetükben élőkkel. Tiszakesziben az elmúlt év végétől teljesít szolgálatot az új körzeti megbízott. A tapasztalatok azt mutatják, hogy rövid idő alatt sikerült rendkívül széleskörű, és pozitív kapcsolatot kialakítania a község lakóival. A kölcsönösségen alapuló bizalmi viszony a bűnüldözés eredményein is megmutatkozik.

Tiszakeszi község területén a közelmúltban három alkalommal történt vagyon elleni bűncselekmény, és ezek felderítési mutatója száz százalékos.

Nyomoz a körzeti megbízott

A Tisza partján őrizetlenül hagyott hétvégi házakat szemelték ki azok az elkövetők, akik különféle használati tárgyakat, illetve üzemanyagot tulajdonítottak el a sértettektől. Az eseménnyel kapcsolatosan lefolytatott forrónyomon üldözés során a körzeti megbízott olyan adatok birtokába jutott, melyek segítségével a bűncselekményt elkövető négy helyi férfit sikerült elfogni.                

Szintén a „kmb-és” által beszerzett lakossági információ segítette elő annak a tolvajnak az elfogását is, aki kerékpárt tulajdonított el egy családi ház udvaráról.

Március közepén négy férfi betört egy helyi ingatlanba, ahonnan különböző vasszerelvényeket vittek el. A hasznos lakossági információ ezen esemény kapcsán sem maradt el, mely a helyi rendőrt éppen szabadnapján érte utol. A körzeti megbízott azonnal szolgálatba helyezte magát, majd az információ leellenőrzését követően elfogta a tolvajokat, akik beismerték tettüket.

Ne késsen! Az idő és a rendőrség is Önnek dolgozik!

A fent említett bűncselekmények eredményes felderítéséhez többek között hozzájárult az is, hogy a Tiszakesziben élők a közösség erejével és információikkal támogatják a rendőrség, illetve a körzeti megbízott munkáját. A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják, hogy a különböző bűncselekmények felderítését pozitívan befolyásolja, ha az érintettek, sértettek, a szemtanúk mihamarabb megteszik bejelentésüket az esetről, akár személyesen, vagy az ingyenesen hívható segélyhívó számokon: 107, 112.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek