2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Már kerékpáros rendőrök is járőröznek Lyukóban

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány a rendőrség munkájának elősegítése érdekében 2 darab MTB kerékpárt vásárolt, melyet tartós használatba adott át a vasgyári rendőrök részére.

 

A nyári hónapokban a Vasgyári Rendőrőrs illetékességi területén kerékpáros járőrök is közreműködnek a közrend, közbiztonság és közlekedésbiztonság javítása érdekében. Elsősorban Lyukóban lesznek láthatóak a kerékpáros rendőrök.

A közlekedési szabálysértések, illetve különböző törvénysértések kiszűrésében a rendőrség többféle technikával felszerelt járőrautói, illetve motorkerékpárjai mellett mostantól kerékpáros járőrök is közreműködnek.

A kerékpáros járőrök szolgálati felszerelése megegyezik az általános járőrszolgálati felszerelésekkel, azonban a szolgálatellátás specialitása miatt öltözetük és felszerelésük különbözik a megszokottól.

„Rendőrség” felirattal ellátott fehér színű, rövid ujjú pólót viselnek, melyen a rendszeresített rendfokozati és szolgálati jelzések is megtalálhatók. A kissé eltérő egyenruhát a fekete rövidnadrág és a kerékpáros védősisak egészíti ki.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Elindult a dohány-kontroll
Július elején megindult a dohánylevelek betakarításának szezonja, az úgynevezett „törés”. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága – a…

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…