2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Már az új törvény alapján felelhetnek tettükért

A sajókazai polgárőrök jelzése alapján fogták el a fatolvajokat a rendőrök.
Az új Büntető Törvénykönyv rendelkezése alapján 2013. július 1-jét követően az erdőből jogellenesen történő fa kivágása és eltulajdonítása – értékhatártól függetlenül – bűncselekménynek minősül.

A megyei rendőr-főkapitányság tevékenységirányítási központjától 2013. július 12-én valamivel 21 óra után a helyi polgárőrök kértek rendőri intézkedést, mivel a Sajókaza, Thököly út melletti erdőrészből két személy a vállán fát hordott be a településre. A járőrök a helyszínre kiérkezve elszámoltatták a testvérpárt, akik pincéjükben addigra csaknem egy köbméter frissen vágott fát halmoztak fel. A rendőrök az intézkedés során a tüzelőt lefoglalták.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Sajókazai Rendőrőrsére előállított L. Sándor 34 éves, valamint L. Rudolf 38 éves, helyi lakosokkal szemben erdőben jogellenes fakivágással, szabálysértési értékre elkövetett lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek