2024. 07. 26. péntek

Anna, Anikó
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Magyar helyszínelői csúcs Aggteleken: Nyom nem maradt szárazon !

Magyar helyszínelői csúcs Aggteleken: Nyom nem maradt szárazon !

Szeptember 6-án és 7-én Aggteleken rendezték meg a Vedres Mátyás Országos Bűnügyi Technikai Emlékversenyt. A helyszínelők hatod ízben megtartott országos megmérettetésén a Magyar Rendőrség bűnügyi helyszínelőinek színe-java részt vett.

 

 

CSI – avagy ahogy az a valóságban is történik!

A kétnapos rangos szakmai versenyen a csapatonként három főből álló szemlebizottságoknak elméleti és gyakorlati feladatokat egyaránt meg kellett oldaniuk. A nem kis fizikai és szellemi igénybevételt jelentő „magyar CSI csúcson” ötórás gyakorlati és háromórás elméleti megmérettetésen mérték össze tudásukat a rendőrségi bűnügyi helyszínelők.

A 19 megyei rendőr-főkapitányság, valamint a BRFK csapatainak részvételével megtartott versenyről – ahol a rendező B-A-Z.MRFK, mint házigazda versenyen kívül indított csapatot – a Veszprém Megyei RFK delegáltjai vihették haza az első helyezettnek kijáró vándorserleget.

 

A 2011. évi Vedres Mátyás Országos Bűnügyi Technikai Emlékverseny végeredménye:

I. helyezett:       Veszprém MRFK

II. helyezett:     Nógrád MRFK

III. helyezett:    Békés MRFK

IV. helyezett:    Heves MRFK

V. helyezett:     Somogy MRFK

VI. helyezett:    BRFK

 

Különdíjakban részesültek:

– a hazai B-A-Z. MRFK csapata,

– a legjobb elméleti pontszámot teljesítő Veszprém MRFK csapata, továbbá

– a legjobb gyakorlati eredményt elérő Nógrád MRFK, valamint Heves MRFK csapata.

 

A különdíjakat, valamint a IV.-VI. helyezetteknek elismeréseket dr. Mecser Tamás r. ezredes, a B-A-Z.MRFK bűnügyi igazgatója, a II.-III. helyezettnek járó elismeréseket dr. Petőfi Attila r. vezérőrnagy országos főkapitány-helyettes, az ORFK Bűnügyi Főigazgatója, az I. helyezett csapat részére a vándorserleget a névadó néhai Vedres Mátyás r. alezredes özvegye adta át.

 

Információs háttér:

Vedres Mátyás 1960-tól 1997-ig teljesített szolgálatot a Belügyminisztérium és a rendőrség állományában. A Belügyminisztérium polgári állományába 1960-ban került, ahol a munka mellett 1968-1974 között az Újpesti Dózsa SC jégkorong szakosztály tagjaként kimagasló eredményeket ért el. A sportpályafutás befejezését követően kérte a felvételét a rendőrség hivatásos állományába és bűnügyi technikusként beosztottként és vezetőként is megállta a helyét. „A társadalomra kiemelten veszélyes bűncselekmények feldolgozásában jelentős eredményeket ért el, sőt az egyik legfelkészültebb bűnügyi technikusként jellemezték”.

A Vedres Mátyás Országos Bűnügyi Technika Emlékverseny fővédnöke dr. Hatala József r. altábornagy országos rendőrfőkapitány, a védnöki feladatokat dr. Petőfi Attila r. vezérőrnagy az ORFK Bűnügyi Főigazgatója látja el. A rendezvény házigazdája dr. Vereckei Csaba r. dandártábornok megyei főkapitány, dr. Mecser Tamás r. ezredes bűnügyi igazgató és Ruszkai József r. ezredes ORFK GF ÉM GEI igazgató.

 

B-A-Z. MRFK. Kommunikációs Iroda

Fotó: Osztie Tibor, Észak-Magyarország

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…