2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Lovasrendőrök is járőröznek Putnokon

A Putnokon járók ismét találkozhatnak lovas-rendőrökkel is, akik a helyi rendőrőrs járőreivel közösen ellenőrzik az ültetvények, gyümölcsösök, valamint a borospincék környékét, megelőzve ezzel is a lopásokat. Már az első közös járőrözés alkalmával siker koronázta munkájukat.

A településen korábban is volt ilyen szolgálat, melynek köszönhetően jelentősen csökkent a gazdálkodók sérelmére elkövetett lopások száma. A Putnokon szolgálatot teljesítő Készenléti Rendőrség Lovas Alosztályához tartozó járőrök lovaikkal pillanatok alatt az adott helyszínen teremnek – ugyanis a lovak hangtalanul, minden akadályt leküzdve, könnyedén mozognak a hegyes, völgyes terepen, a lóháton ülő járőr pedig a magasból sokkal könnyebben észreveheti a gyanús mozgást. A lovasrendőrök megfelelően képzettek és felszereltek. A láthatósági mellény elengedhetetlen számukra is, ugyanakkor a lovaknál a láthatósági takaró és a fényvisszaverő lábvédő teszi kerekké, egésszé, valamint tekintélyt parancsolóvá a lovast és lovasát.

 

Már az első közös járőrözés alkalmával siker koronázta munkájukat, almatolvajokat értek tetten. Hétfőn, szeptember 26-án Putnok külterületén járőröztek a helyi és a lovas rendőrök, amikor egy zárt kert mellett elhaladva két kerékpárt láttak a kerítéshez támasztva. A kapu zárva volt, de egy helyen a kerítés alaposan meg volt rongálva. A kertben két férfi éppen almát szedett, mint kiderült nem a sajátjuk volt a gyümölcsfa. Az almatolvajokkal szemben lopás miatt indított eljárást az Ózdi Rendőrkapitányság Putnoki Rendőrőrse. Az ügyet a Rendőrség gyorsított eljárás keretén belül tervezi befejezni.

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

fotós: Tamás István, újságíró

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek