2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Lopták a cukrot Sárospatakon

Hegyi Tibor, a ForYou2 cégcsoport vezetője arról számolt be, hogy hogyan oldódott meg egy rejtély, ami a Sárospatak Hungária Kft által működtetett csokoládégyárukban már jó ideje foglalkoztatta a cég vezetését. Nem jöttek rá ugyanis az okára annak, hogy miért fogy a raktárból a cukor jobban, mint ahogy a nyilvántartásuk szerint fogynia kellene… Hogy a fogyás okát kiderítsék, a raktárépületbe titokban éjszakára figyelőszolgálatot szerveztek. Ez vezetett eredményre 2011. február 3-án hajnalban, amikor a biztonsági emberek észlelték, hogy valaki érkezik és három masszív ajtón áthaladva – azok lakatját könnyedén, kulccsal kinyitva – bejut a cukortároló helyiségbe.

Hogy tetten érhessék, megvárták, még az út másik oldalán lévő telephelyükről targoncát hoz, és egy raklapnyi cukorral elindul a kijárat felé, ekkor tartóztatták fel és értesítették Hegyi Tibort, ő pedig a rendőrséget.
Eközben egy teherautó – amire pakoltak volna – kint várakozott, de mikor a sofőr észlelte, hogy gond van, kereket oldott. Hegyi úr megérkezve a visszatartott elkövetőben saját dolgozójukat ismerte fel, aki – mint kiderült – másolt kulcsokkal jutott be az épületbe.

A rendőrök megérkezése után a tetten ért dolgozó felhívta a mobilon a gépkocsivezetőt, hogy jöjjön vissza, nincs értelme tagadni, hiszen a cégvezető látta az elmenő teherautót.

Bevallásuk szerint 5. alkalommal vittek volna ilyen módon cukrot, amit a dolgozó a garázsában tárolt és onnan értékesített. Az targoncán lévő raklapon 20 zsák, 50 kg-os kristálycukor volt, ami éppen egy tonna. A cégvezető szerint több millió Ft értékű cukor tűnt el 2010-ben.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek