2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Lezárt ügyek: rablás, zsarolás, garázdaság egy óra alatt

Vádemelési javaslattal élt a rendőrség egy férfival szemben, aki bicskával fenyegetőzve rabolt, zsarolt, és garázdálkodott Miskolcon.
Felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság V. János miskolci lakos ellen. A nyomozás adatai szerint a 48 éves gyanúsított 2014. április 19-én  20 óra 45 perc és 21 óra 40 perc között Miskolc belvárosában odament egy férfihez, majd a nála lévő bicskával – szúró vágó mozdulatokkal, a kés hegyét a sértett hasához nyomva – megfenyegette és készpénze átadására szólította fel, majd a helyszínről távozott.

Ezt követően egy közeli szórakozóhelyen a támadó ismételten ugyanazon sértett oldalához szorította a kését, majd közölte vele, hogy visszaadja neki a korábban elvett irattárcáját, de kevés a pénz, amit elvett tőle, ezért szerezzen még húszezer forintot, továbbá kényszerítette, hogy vásároljon neki szeszesitalokat. A fenyegetés hatására a sértett ennek eleget tett.

Ugyanezen az estén V. János a szórakozóhelyről távozva az utcán beszélgető fiatalokat inzultált, majd a nála lévő bicskát belevágta egy fából készült asztal lapjába, közben egyenként verekedésre hívta fel a fiatalokat. A kötekedő férfi miután észrevette a feléjük közeledő rendőrautót eldobta a bicskáját. A rendőrjárőrök elfogták majd a rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit.

Az ügyben indított nyomozást – a gyanúsított előzetes letartóztatása mellett – a Miskolci Rendőrkapitányság a napokban lezárta és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az illetékes járási ügyészségnek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…