2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Lezárt ügyek: Óráért rabolt az iskolatárs

A rendőrségre történt bejelentéstől számított öt óra elteltével elsőfokú ítélet született.

Egy sárospataki szakképzőiskola tanműhelyében 2014. február 20-án egy 18 éves tanuló felszólította három évvel fiatalabb diáktársát, hogy adja át neki karóráját. Mivel az ifjabb tanuló ezt megtagadta, a támadó előbb fenyegetni kezdte, majd két ízben lábon rúgta a sértettet.

A bántalmazás hatására a megtámadott diák levette és átadta az óráját az iskolatársból lett rablónak, aki felcsatolta és eltulajdonította azt.

 

Másnap, miután az iskola oktatója tudomást szerzett az esetről azonnal feljelentést tett a rendőrségen.

A bejelentés alapján a Sárospataki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 18 éves T. Krisztiánt, aki kihallgatásán beismerő vallomást tett.

 

Az ügyben indított nyomozást a Sárospataki Rendőrkapitányság még aznap lezárta és az illetékes járási ügyészségen kezdeményezte a terhelt gyorsított eljárásban, bíróság elé állítás keretében történő felelősségre vonását. A Sátoraljaújhelyi Járásbíróság a rendőrségre történt bejelentéstől számított öt óra elteltével ítéletet hozott az ügyben.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek