2022. 08. 18. csütörtök

Ilona
1 EUR 404 HUF
1 GBP 480 HUF

Lezárt ügyek: Kereket oldottak, majd elbuktak

Vádemelési javaslattal élt a rendőrség azzal a fiatalemberrel és fiatalkorú társával szemben, akik Mezőkövesden összesen nyolc kerékpárt loptak el.


Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság egy 19 éves mezőkeresztesi fiatalemberrel és 16 éves társával szemben. A gyanúsítottak 2017 szeptemberében Mezőkövesden, összesen nyolc biciklit tulajdonítottak el, amelyeket eladtak. A „kerékkötőknek” könnyű dolguk volt, hiszen egy jármű sem volt lelakatolva. Volt olyan eset, amikor a páros elesett, a kerékpárt pedig hátrahagyva szaladtak tovább. Más alkalommal pedig az ellopott kerékpárt egy bokorba dobták, hogy később értékesíthessék.

Az ügyben indított nyomozást a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság lezárta és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya felhívja a kerékpárosok figyelmét, hogy a biztonságos értékmegőrzés érdekében tartsák be a szakemberek legfontosabb intelmeit:

– a biciklik lezárásához U-lakatot, vagy edzett szemekből álló acélláncot használjanak, és ne sodronyzárat vagy gyűrűs gerinclakatot,

– a kerékpár vázát biztos tereptárgyhoz rögzítsék,

– és soha ne hagyják lezáratlanul a kerékpárt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megfékezték az újabb erdőtüzet
Több hektár erdő károsodott 2022. augusztus 15-én, délután Sály községhatárban, az ÉSZAKERDŐ Zrt. kezelésében levő területen keletkezett erdőtűzben. …

További cikkek