2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Lezárt ügyek – Internetes csalás, ózdi szálakkal

Internetes portálon hirdetett egy 54 éves ózdi férfi még 2010 évben. Örökös tagságot ígért egy nemzetközi hirdetésekkel foglalkozó weboldalon 15 USA dollár befizetése ellenében. Több száz embert sikerült becsapnia, mire feljelentést tettek ellene.

A gyanúsított a hirdetéseiben azt írta, hogy a portál létrehozásához szükséges tőkét oly módon kívánja megszerezni, hogy 15 USD (mintegy 2.850,- Ft) befizetése fejében 10.000 főt tagként regisztráltat, akik díja elegendő lesz az oldal elindításához. Mindezért a közzétett hirdetések után járó bevétel 40 %-át ígérte. A sértettek annak reményében utalták át a kért összeget, hogy az interneten keresztül üzleti partnerekkel kerülhetnek kapcsolatba, valamint a reklámok értékesítése után az ígért haszonra szert tehetnek.

Az ügyben 2011 nyarán indított rendőrségi nyomozás során megállapítást nyert, hogy a gyanúsítottnak több mint 900.000 forintot sikerült így összegyűjtenie, de nem állt szándékában tényleges az internetes portál elindítása és működtetése.

A terhére rótt bűncselekmény elkövetését K. István először tagadta, azonban a számára átutalt több százezer forinttal nem tudott hitelt érdemlően elszámolni. A pénzt ugyanis egyéb jövedelme nem lévén saját megélhetésére fordította. A tanúk azonban a bűncselekmény elkövetését alátámasztották.

Az Ózdi Rendőrkapitányság az ügyben a nyomozást befejezte, lezárta és az iratokat vádemelési javaslattal az Ügyészség számára megküldte.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek