2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Lezárt ügyek – Emberölési kísérlet viperával

Emberölés bűntett kísérlete miatt indított eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság két ózdi elkövetővel szemben, akik karddal és „viperával” támadtak meg három férfit. Az ügyet vádemelési javaslattal zárta le a rendőrség.

A bűncselekmény még 2008. július 05-én a kora hajnali órákban történt, amikor is egy ózdi szórakozóhely előtt megtámadtak három helyi férfit. A támadók úgynevezett viperával, és szamuráj karddal bántalmazták a sértetteket. A maradandó sérülések fokára jellemző, hogy egyiküknek majdnem levágták a csuklóját, másikuknak fejére és testére mért kardcsapás okozott sérüléseket, a harmadik férfi pedig súlyos és maradandó szemsérüléseket szenvedett el a bántalmazás következtében. A szakértői vizsgálatok megállapították, hogy az egyik fejtájékra mért csapás okán akár halálos sérülés is létrejöhetett volna.

A széleskörű és alapos nyomozás során bizonyítékok merültek fel arra, hogy a bűncselekményt L. Cs. 35 éves, és K. J. 46 éves ózdi férfiak követhették el, akiket a hatóság bűnügyi őrizetbe vett. Tekintettel arra, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén a tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével esetlegesen veszélyeztetnék az eljárás további lefolytatását a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság előterjesztéssel élt előzetes letartóztatásuk elrendelésére, aminek a bíróság helyt adott.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya a nyomozás lezárásaként L. Cs.-vel szemben emberölés bűntett kísérlete és maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés bűntett gyanúja miatt, míg K. J.-vel szemben emberölés bűntett kísérletének valamint súlyos testi sértés bűntett kísérletének megalapozott gyanúja miatt élt vádemelési javaslattal a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség felé.

Információs háttér:
A gyanúsítottak közül L. Cs. négy, míg társa K. J. nyolc alkalommal volt eddig büntetve különféle bűncselekmények elkövetése miatt.

B-A-Z. MRFK: Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…
Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…

További cikkek