2024. 03. 28. csütörtök

Gedeon, Johanna
1 EUR 395 HUF
1 GBP 461 HUF

Lezárt ügyek: Elaludt, súlyos balesetet okozott

Vádemelési javaslattal éltek az encsi rendőrök azzal a szlovák állampolgárral szemben, aki vezetés közben elaludt és összeütközött egy szabályosan közlekedő teherautóval.

Az Encsi Rendőrkapitányság közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy 24 éves szlovák férfival szemben.

A gyanúsított 2017. október 22-én 17 órakor a 3-as számú főúton közlekedett Garadna és Hidasnémeti között egy személygépkocsival. A sofőr haladása során elaludt, majd áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol összeütközött egy kisteherautóval. A baleset következtében a teherautó egyik utasa súlyos sérüléseket szenvedett, míg a balesetet okozó férfit könnyű sérülésekkel szállították kórházba.

Az Encsi Rendőrkapitányság a balesetet okozó férfivel szemben folytatott nyomozást a napokban lezárta és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az ügyészségre.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy a hasonló balesetek elkerülése érdekében csak akkor üljenek volán mögé, ha kipihentek. Amennyiben úgy érzik elfáradtak, álljanak meg, szálljanak ki autóikból, mozgassák meg végtagjaikat, fogyasszanak folyadékot.

Ne feledjék, mindenkit épségben hazavárnak!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek