2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Lezárt ügyek: Ebtolvajok felelhetnek a bíróság előtt

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Vádemelési javaslattal éltek a rendőrök azokkal a személyekkel szemben, akik egy bőcsi ház udvaráról elloptak egy kutyát.
A Miskolci Rendőrkapitányság Felsőzsolcai Rendőrőrse lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást Zs. András 63 éves bőcsi lakossal és fiatalkorú társával szemben.

A gyanúsítottak 2016. február 14-én 19 óra körül egy bőcsi családi ház udvaráról eltulajdonítottak egy kutyát. A kutyát egy körömi illetőségű személy részére kívánták értékesíteni, azonban a vevőnek nem tetszett az eb. A tolvajok így előadták a sértettnek, hogy „tudják ki találta meg elveszett kutyáját” és némi pénzért meg tudják mondani, hol van a jószág.

A sértett azonban értesítette a rendőrséget és az ellenmondásos vallomások miatt hamar kiderült az igazság és visszakapta eltulajdonított kutyáját.

Zs. Andrással szemben a nyomozók kiskorú veszélyeztetése miatt is eljárást kezdeményeztek, mivel egy fiatalkorú fiút és egy gyermekkorút is rábírt a kutyalopásra.

A Felsőzsolcai Rendőrőrs a Zs. Andrással és 17 éves társával szemben folytatott nyomozást 2016. augusztus 22-én lezárta és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségre.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…