2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Lezárt ügyek: Ebtolvajok felelhetnek a bíróság előtt

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Vádemelési javaslattal éltek a rendőrök azokkal a személyekkel szemben, akik egy bőcsi ház udvaráról elloptak egy kutyát.
A Miskolci Rendőrkapitányság Felsőzsolcai Rendőrőrse lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást Zs. András 63 éves bőcsi lakossal és fiatalkorú társával szemben.

A gyanúsítottak 2016. február 14-én 19 óra körül egy bőcsi családi ház udvaráról eltulajdonítottak egy kutyát. A kutyát egy körömi illetőségű személy részére kívánták értékesíteni, azonban a vevőnek nem tetszett az eb. A tolvajok így előadták a sértettnek, hogy „tudják ki találta meg elveszett kutyáját” és némi pénzért meg tudják mondani, hol van a jószág.

A sértett azonban értesítette a rendőrséget és az ellenmondásos vallomások miatt hamar kiderült az igazság és visszakapta eltulajdonított kutyáját.

Zs. Andrással szemben a nyomozók kiskorú veszélyeztetése miatt is eljárást kezdeményeztek, mivel egy fiatalkorú fiút és egy gyermekkorút is rábírt a kutyalopásra.

A Felsőzsolcai Rendőrőrs a Zs. Andrással és 17 éves társával szemben folytatott nyomozást 2016. augusztus 22-én lezárta és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségre.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Emberölés Füzérkajatán
A rendőrök a fővárosban fogták el azt a férfit, aki Füzérkajatán megölt egy 85 éves nőt. Emberölés miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén …
Sneakerek számla nélkül
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai folyamatosan ellenőrzik a közösségi felületeken és online portálokon értékesítőket. Az elektronikus ada…
„Családi üzelmek”
Még az is lehet, hogy a népszerű amerikai vígjátékot utánozták annak a magyar történetnek a főhősei, akiknek lakóautójában több mint 60 kilogramm mari…

További cikkek

Emberölés Füzérkajatán
A rendőrök a fővárosban fogták el azt a férfit, aki Füzérkajatán megölt egy 85 éves nőt. Emberölés miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén …