2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Lezárt ügyek: Bíróság elé állították az orvvadászokat-videó

Lezárt ügyek: Bíróság elé állították az orvvadászokat-videó

Szorult a hurok.

A helyi vadásztársaság képviselőjének bejelentése alapján 2014. január 30-án a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el orvvadászat bűntett elkövetésének gyanúja miatt, mert ismeretlenek Bodroghalom külterületén két drót-hurkot helyeztek ki azzal a céllal, hogy illegálisan őzeket ejtsenek el.

Az egyik csapdába egy őz suta gida belefulladt, melynek tetemét ragadozók kezdték ki, a másik hurokba is belement egy őz, amit a rapsicok eltulajdonítottak. A bűncselekménnyel az orvvadászok a vadásztársaságnak összesen 127 ezer forint kárt okoztak.

Az ügyben bevezetett rendőri intézkedések eredményeként a nyomozók még aznap azonosították és elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható B. Sándor 28 éves és K. Gábor 31 éves bodroghalmi lakosokat. A terheltek gyanúsítotti kihallgatásuk során beismerték a tiltott vadászati eszközzel és módon végrehajtott bűncselekmény elkövetését.

 

Az ügyben indított nyomozást a Sátoraljaújhelyi Rendőrkapitányság a napokban lezárta és az illetékes járási ügyészségen kezdeményezte a terheltek gyorsított eljárásban, bíróság elé állítás keretében történő felelősségre vonását.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek