2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Lezárt ügyek: Bezárták a nyugdíjast

Vádemelési javaslat a sajókazai idős asszony támadóival szemben. Egy lakossági bejelentés szerint 2013. július 17-én a délutáni órákban sajókazai otthonában megloptak és bezártak egy nyugdíjast.

 A nyomozás adatai szerint a hívatlan vendégek nyitott ajtón keresztül jutottak be a lakásba és a konyhából eltulajdonították az ott lévő két pénztárcát a bennük lévő személyes iratokkal, valamint készpénzzel együtt. A besurranókat cselekményük közben azonban megzavarta a házigazda. A támadók, hogy az idős asszony ne tudja őket visszatartani, illetve a szomszédoktól segítséget kérni, kívülről kulccsal rázárták a házat, majd elmenekültek.

 

A Sajókazai Rendőrőrs járőrei a bejelentéstől számított egy órán belül a helyszín közelében elfogták, majd a rendőrkapitányságra előállították a támadókat.

 

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság a sajókazai 19 éves R. Sándort és társát a 18 éves R. Gusztávot lopás vétség, valamint aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vette. A rendőrök kezdeményezték a fogvatartottak előzetes letartóztatását, amit ügyészi indítványra a Miskolci Járásbíróság 2013. július 19-én elrendelt.

 

A büntetőügy nyomozati szakaszát a rendőrség a napokban befejezte, és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Kazincbarcikai Járási Ügyészségnek.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Elindult a dohány-kontroll
Július elején megindult a dohánylevelek betakarításának szezonja, az úgynevezett „törés”. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága – a…

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…