2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

Leütötte és elvette mobiltelefonját

Az Ózdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói nagy erőkkel indítottak nyomozást egy 2013 április végén elkövetett rablás tettesének felderítése érdekében. Erőfeszítéseiket siker koronázta, alig két héttel az elkövetés után a rendőrök elfogták a gyanúsítottat, illetve lefoglalták a bűncselekmény során eltulajdonított mobiltelefont is.

Ismeretlen tettes 2013. április 29-én, délután az ózdi autóbusz pályaudvar várótermében odalépett egy ott várakozó fiúhoz, majd minden előzetes szóváltás nélkül hátulról tarkón ütötte. A fiatalember elvesztette eszméletét, támadója pedig öntudatlan állapotát kihasználva kivette táskájából és eltulajdonította mobiltelefonját, majd a helyszínről sietősen távozott.

Az ügyben végzett széleskörű rendőri adatgyűjtésnek és tanúkutatásnak köszönhetően az ózdi rendőrök látókörébe került a 21 éves ózdi F. Dániel, mint a bűncselekmény feltételezett elkövetője. A nyomozóknak továbbá sikerült felkutatni és lefoglalni az időközben már eladott mobiltelefont is.

A gyanúsított felkutatására tett intézkedések első körben nem vezettek eredményre, így a rendőrség a férfi körözését rendelte el. Az Ózdi Rendőrkapitányság járőrei elfogatóparancs alapján 2013. május 16-án, a város belterületén elfogták a gyanúsítottat.

F. Dániel gyanúsítotti kihallgatásán a terhére rótt bűncselekményt elismerte. Elfogását és kihallgatását követően az Ózdi Rendőrkapitányság bűnügyi őrizetbe vette.  Tekintettel arra, hogy az általa elkövetett rablás kiemelt tárgyi súlyú bűncselekmény, a nyomozóhatóság előterjesztést tett az ügyészség felé a gyanúsított előzetes letartóztatására.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Emberölés Füzérkajatán
A rendőrök a fővárosban fogták el azt a férfit, aki Füzérkajatán megölt egy 85 éves nőt. Emberölés miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén …
Sneakerek számla nélkül
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai folyamatosan ellenőrzik a közösségi felületeken és online portálokon értékesítőket. Az elektronikus ada…
„Családi üzelmek”
Még az is lehet, hogy a népszerű amerikai vígjátékot utánozták annak a magyar történetnek a főhősei, akiknek lakóautójában több mint 60 kilogramm mari…

További cikkek