2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Letöltendő börtönbüntetés tetőlemezlopásért

Rekordidő alatt született precedensértékű ítélet azoknak a tolvajoknak az ügyében, akik a napokban Gesztelyben egy árvíz miatt összedőlt ház telkéről eltulajdonítottak 5 db, a melléképület tetejeként szolgáló lemezt. A bejelentést követően a rendőrség az elkövetőket a helyszín közelében elfogta, majd – a gyorsított eljárás eredményeként bíróság elé állított személyek közül – harmadnapra a taláros testület 3 főt letöltendő, míg további kettőt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt.

A rendőrségre augusztus 01-én a kora délutáni órákban érkezett bejelentés szerint Gesztelyben egy az árvíz miatt összedőlt ház romjain több személy – kezükben ásóval, kapával – a romok között kutat. A kiérkező járőrök még a helyszín közelében elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személyeket.

A tolvajokat a Miskolci Rendőrkapitányság Bíróság Elé Állítási Alosztályának munkatársai – jogtalan behatolással, szabálysértési értékre elkövetett lopás megalapozott gyanúja miatt – bűnügyi őrizetbe vették, majd gyorsított eljárás eredményeként bíróság elé állították.

Az elkövetők elmondása szerint az ott maradt fűtéscsöveket és fémhulladékot szerették volna elvinni a romok alól.

A Miskolci Városi Bíróság a terhelteket bűnösnek mondta ki és az öt főből 3 főt – egytől másfél évig terjedő – letöltendő, míg további kettőt 10 havi felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt. A kiszabott bírói ítélet egy fő kivételével meghozatalának napján jogerőssé vált.

A Miskolci Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…