2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Arany és piros arany - ékszerboltból élelmiszerboltokba mentek az elfogott sorozatbetörők

Leszakadt kerék, leakasztott jogosítványok

Valamivel több mint 10 százalékkal csökkent a személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek száma Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az év első nyolc hónapjában az előző esztendő azonos időszakához képest. Nőtt azonban az ittas vezetők által okozott közlekedési balesetek száma, az elmúlt hétvégén 17 jogosítványt vettek el a rendőrök.

Az elmúlt hét végén 17 vezetői engedélyt vettek el ittas vezetés miatt a helyszínen intézkedő rendőrök Borsod-Abaúj-Zemplén megyei közútjain. A rendőrök folyamatos ellenőrzésének köszönhető az is, hogy mindössze hét közlekedési baleset történt az elmúlt hétvégén, amelyből három súlyos, míg négy könnyű sérülésekkel végződött.

Leszakadt kerék

Még pénteken a délutáni órákban történt az a baleset, amikor egy személygépkocsi Budapest irányából Miskolc felé tartott az M3-as autópályán, amikor a Mezőkeresztesi-csomópontnál leszakadt a bal hátsó kereke. Az autó megpördült, majd a szalagkorlátnak ütközve állt meg a szemközti sávban, ahol nekiütközött egy szabályosan közlekedő tehergépkocsi. A baleset következtében a személygépkocsi sofőrje nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

Kerképáros-OK

Az elmúlt nyolc hónapban a kerékpárosok által okozott közúti balesetek száma csökkent az elmúlt év azonos időszakához viszonyítva, míg 2007-ben 67, addig 2008-ban 63 ilyen eset történt. A motorkerékpárosoknál valamelyest nőtt ugyanezen arány, azaz 47-ről 50-re. Az elmúlt hétvégén két kerékpáros és két motorkerékpáros szenvedett közúti balesetet. Egy 49 éves miskolci férfi a 35-ös számú főúton kerékpárjával figyelmetlenül és ittasan akart bekapcsolódni a forgalomba, s mindeközben az út közepére sodródott. Egy szabályosan közlekedő személygépkocsi a fékezés ellenére nekiütközött a kerékpárosnak, aki nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett. A másik biciklis szintén alkoholos befolyásoltság alatt hajtotta kétkerekűjét, amikor Cserépfalúról Bogácsra tartott. Ám kerekezés közben elveszítette járműve feletti uralmát és elesett, amivel nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A segédmotor-kerékpárral közlekedő sofőrök a járművük sebességét nem az útviszonyoknak megfelelően választották meg, ezért feldőltek, könnyű sérüléseket szerezve maguknak.

Információs háttér:

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az év első nyolc hónapjában 591 személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, míg 2008. hasonló időszakában 672. Az ittas vezetők által okozott balesetek száma valamivel nőtt ugyanis tavaly 83 ilyen eset történt augusztus végéig, míg ez évben már 90-et számol a statisztika.

B-A-Z. MRFK: Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…
Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…