2022. 08. 12. péntek

Klára
1 EUR 394 HUF
1 GBP 466 HUF

„Lenyúlták” az illegális dohányszállítmányt

Mintegy 100 kilogramm vágott dohányt kellett volna Vásárosnaményba eljuttatnia négy cigándi férfinak, akik azonban úgy döntöttek, ellopják és maguk próbálják meg értékesíteni az árut. Lebuktak.

A cigándi Tisza-hídnál egy gáton száguldozó autóra a figyeltek fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén megyei pénzügyőrei. A településen megpróbálták megállítani az autóst, de a sofőr menekülőre fogta. Még nagyobb sebességre kapcsolt és Cigánd utcáin kanyarogva próbált eltűnni a pénzügyőrök szeme elől. Végül egy nyitott kapun át behajtott egy – számára ismeretlen – ház udvarára, ahol nekiütközött egy betontuskónak. Ekkor az autóban ülő férfiak kiugrottak és futva menekültek tovább.

A pénzügyőrök csaknem 100 kilogramm vágott dohányt találtak az autó csomagtartójában, a kesztyűtartóban megtalált forgalmi engedély alapján pedig percek alatt előkerítették a tulajdonost. A férfinak három társával együtt kellett volna a vágott dohányt leszállítania Vásárosnaményba egy számukra ismeretlennek, de miután átvették a dohányt úgy döntöttek, ellopják az árut és – haszonszerzés céljából – saját maguk értékesítik.

A férfiak ellen orgazdaság bűncselekménye miatt feljelentést tettek a pénzügyőrök a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Dugig volt az autó cigivel
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai közúti ellenőrzésen 3600 doboz adózatlan cigarettát találtak. A pénzügyőrök Tiszaszalkánál egy gyanú…

További cikkek