2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Léccel akart lelécelni

Léccel akart lelécelniA közbiztonság közös érdekünk! A lakosság és a rendőrség közös és hatékony együttműködésének eredményeként sikerült Tótkomlóson és Szentistvánbaksán tetten érni és elfogni a tolvajokat.

Még október 13-án egy tótkomlósi családi ház udvarára bemászott egy férfi, aki onnan több lecet tulajdonított el, majd 4000 forint értékben. A férfi igyekezetét azonban gyanúsnak találta egy helyi férfi és azonnal értesítette a rendőrséget. Az időben kiérkező járőrök a helyszín közelében elfogták a lécekkel lelécelt Sz. Á.-t, akit előállítottak a Bükkábrányi Rendőrőrsön. A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben, amelyet gyorsított eljárásban bíróság elé állítással tervez befejezni.

Ne késsen! Az idő és a rendőrség is Önnek dolgozik!
A fent említett bűncselekmény eredményes felderítéséhez többek között hozzájárult az is, hogy miután a sértett észlelte a történteket azonnalértesítette a rendőrséget! A rendőrségi tapasztalatok azt mutatják,
hogy a különböző bűncselekmények felderítését pozitívan befolyásolja, ha
az érintettek, sértettek, a szemtanúk mihamarabb megteszik bejelentésüket az esetről, akár személyesen, vagy az ingyenesen hívható segélyhívó számokon: 107, 112.

Helyszínen ragadt kisfiú
Két gyermekkorú és egy fiatalkorú fiú szétnézett Szentistvánbaksán még október 14-én a délutáni órákban. Majd egy üresnek tűnő családi ház kerítésén átugrottak, illetve lementek az ingatlan pincéjébe. Ott élelmiszereket, kéziszerszámokat, illetve egy kerékpárt szedtek össze, amelyeket el akartak lopni. A fiatal elkövetők csak azzal nem számoltak, hogy a szomszédok otthon lehetnek, akik észlelvén a gyanús mozgást értesítették a rendőrséget. Az Encsi Rendőrkapitányság járőrei elfogták az egyik gyermekkorút, aki félelmében a helyszínen maradt, majd rövid időn belül másik két társát is. Az Encsi Rendőrkapitányságon lopás miatt indult eljárás ez ügyben.

A bűncselekmény nem marad következmények nélkül!
A gyermekkorúak büntetőjogi felelősségre nem vonhatóak, tettük azonban nem marad következmények nélkül. A rendőrség ilyen esetekben ugyanis értesíti a területileg illetékes települési önkormányzat jegyzőjét, illetve a gyámhivatalt. Ők felülvizsgálják a gyermek, gyermekek családi körülményeit és szükség esetén gyermekvédelmi gondoskodás keretébe tartozó hatósági intézkedéseket tesznek. Bűnismétlés esetén a rendőrség kezdeményezheti a gyermek, védelembe vételét a helyileg illetékes önkormányzatnál, s amennyiben ez nem elegendő, és a gyermekkorú érdekében szükséges a gyermekvédelmi törvény alapján, saját hatáskörben dönt az intézeti elhelyezésről.

A Rendőrkapitányságok tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Ott segítünk, ahol tudunk…
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei nem először, és valószínűleg nem is utoljára jeleskedtek közúti balesetnél. Eg…
Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…

További cikkek