2024. 06. 12. szerda

Villő
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • „Látod fiam, csak van igazság a Földön!” – Egy tiszabábolnai rablás története

„Látod fiam, csak van igazság a Földön!” – Egy tiszabábolnai rablás története

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányságra a napokban érkezett meg az a köszönőlevél, amiben egy 91 éves sértett többek között úgy fogalmazott, „Látod fiam, csak van igazság a Földön”. A nyugdíjas férfit kétszer rabolták ki otthonában, a rendőrök intenzív nyomozást követően elfogták az elkövetőt.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság rablás miatt indított eljárást a közelmúltban. Egy 91 éves tiszabábolnai férfi lakásába ugyanis betörtek, majd az elkövető pénzt követelt. A házigazda az erőszak hatására át is adott több tíz ezer forintot. Miközben folyt a nyomozás a férfit újfent megtámadták, és ezúttal is több tíz ezer forint zsákmánnyal menekült el a tettes.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya úgymond „személyes sértésnek” vette az ismételt bűncselekmény elkövetését. Az adatok és tanúvallomások alapján kétségtelenné vált, hogy egy személy hajtotta végre rablásokat. Végül az aprólékos és mindenre kiterjedő nyomozás eredményeként a rendőrség látókörébe került egy 47 éves helyi asszony. A gyanúsított a bizonyítékok súlya alatt megtörve ismerte el a bűncselekmények elkövetését.

A faluban híre ment a rendőrség sikeres felderítésének, az idős sértett pedig unokája révén küldött köszönőlevelet a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály munkatársainak:

„Tisztelt Bűnügyi Osztály!

Szeretnék köszönetet mondani a Bűnügyi Osztály dolgozóinak, akik erőt és fáradságot nem kímélve odaadóan látták el munkájukat nagyapám sérelmére elkövetett bűnügy megoldásában. Lelkiismeretes kitartásuknak köszönhetően egy 91 éves embernek visszaadták az igazságszolgáltatásba vetett hitét. Egy háborút és hadifogságot megjárt idős bácsinak, ez egy óriási nagydolog. A hír hallatán, hogy meg lett az elkövető, örömkönnyek között csak annyit mondott: „Látod fiam, csak van igazság a földön!”. Ezúton kívánok Nagyapám és Családom nevében további munkájukhoz sok sikert, és jó egészséget!”

Információs háttér:

Büntető törvénykönyv – Rablás: „Aki idegen dolgot jogtalan eltulajdonítás végett úgy vesz el mástól, hogy evégből valaki ellen erőszakot, avagy élet vagy testi épség elleni közvetlen fenyegetést alkalmaz, illetőleg valakit öntudatlan vagy védekezésre képtelen állapotba helyez, bűntettet követ el, és két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő”.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján: MRFK Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …
Megöltek egy férfit Miskolcon
Elhúzódó vitás helyzet vezetett ahhoz a halálos tragédiához, aminek következtében egy 36 éves férfi megölt egy 76 éves férfit. A rendőrség azonosított…
Igent mondott a kockázatra egy borsodi esküvőiruha-szalon tulajdonosa, aki a működés több adózási szabályát is felrúgva szolgálta ki ügyfeleit. Nem le…

További cikkek

Megöltek egy férfit Miskolcon
Elhúzódó vitás helyzet vezetett ahhoz a halálos tragédiához, aminek következtében egy 36 éves férfi megölt egy 76 éves férfit. A rendőrség azonosított…