2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Kék-Hírek
  • »
  • Láncreakció – Traffipaxok egy sorban a közlekedésbiztonságért
Eredmények: Közbiztonsági Háló Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is!

Láncreakció – Traffipaxok egy sorban a közlekedésbiztonságért

Láncreakció – Traffipaxok egy sorban a közlekedésbiztonságértLáncszerűen, egymás után felállított sebességmérő készülékek mérték a 3 számú főútvonalon közlekedőket április 30-án. Az ellenőrzés során fokozott figyelem hárult a külföldi hatósági jelzéssel ellátott gépjárművekre!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a jövőben több hasonló jellegű átfogó és koncentrált akciót tervez, ahol az agresszív gyorshajtók kiszűrése a cél, különös tekintettel, a külföldi rendszámmal ellátott autókra.

Az április 30-án reggel 9.30-tól délután 17.30-ig tartó akcióban három sebességmérő készülék állt hadrendbe. Az alkalmatosságokat egy tucat rendőr működtette, akik eredményesen zárták a sebesség túllépőkkel szemben szervezett láncreakciót.

Adatok, tények:
● Mindösszesen 106 sebességtúllépést regisztráltak az akció ideje alatt, és minden esetben megállították a gépjárműveket és leellenőrizték a sofőröket.
● A negatív rekorder egy szlovák rendszámú autó sofőrje volt, aki a megengedett 90 km/h helyett 159 km/h-val repesztett. A rendőrség közigazgatási eljárást kezdeményezett a sofőrrel szemben, aki a hatályos szabályozás alapján 90 000 forint közigazgatási bírságra számíthat.
● A fokozott közúti ellenőrzés során 41 külföldi hatósági jelzéssel ellátott járművet, illetve autóst vontak ellenőrzés alá, és 65 honi sofőrt.
● Azon esetekben, ahol a sebességtúllépés nem érte le a közigazgatási határt a hatóság 59 helyszín bírságot szabott ki, összesen 885 000 forint értékben.
● Hat egyéb esetben is intézkedtek a rendőrök, például lejárt forgalmi engedély miatt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a közeljövőben újabb hasonló jellegű akciót tervez az agresszív gyorshajtók kiszűrésére!

Információs háttér:
Az ellenőrzés alá vont útszakasz hossza 46 kilométer volt, ami érintette Szikszót, Aszalót, Csobádot és Forrót. A mostani fokozott ellenőrzést az Encsi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti és Közrendvédelmi Osztály munkatársai erősítették. A külföldi hatósági jelzéssel ellátott autók magyar származású sofőrjei az úgynevezett megállításos módszerrel az objektív felelősség alapján szankcionálhatóak, akárcsak a külföldi állampolgárok.  A statisztikai adatok szerint az érintett útszakaszon ebben az évben három halálos közlekedési balesetből kettőt okozott külföldi állampolgár.

 

B-A-Z. MRFK: Kommunikációs Iroda

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Elindult a dohány-kontroll
Július elején megindult a dohánylevelek betakarításának szezonja, az úgynevezett „törés”. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatósága – a…

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…