2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Lakossági segítséggel elfogott betörők

Az éber szomszédnak köszönhetően néhány óra alatt elfogták és előállították a mezőkövesdi rendőrök a betörőpárost.

Egy mezőkövesdi férfi az egyik éjszaka furcsa zajra ébredt, de először nem tulajdonított neki különösebb jelentőséget. Nem sokkal később azonban egy fűrész hangját vélte hallani. Ekkor már felkelt és az ablakon kikémlelve azt látta, ahogy a szemközti ház hátsó bejárati ajtaján ketten ki – be járkálnak, majd az udvarról egy megpakolt kerékpárt tolnak ki.

A figyelmes szemlélődő azonnal értesítette a látottakról a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság ügyeletesét, aki rögtön a helyszínre küldött két járőrt. A rendőrök kiérkezésükkor szembe találkoztak egy kerékpárt toló férfival, aki a szolgálati autót meglátva a kétkerekűt hátrahagyva elszaladt. Ekkor még sikerült egérutat nyernie a rend őrei elől a kb. 150 cm magas, vékony testalkatú fiatal ismeretlennek. A földön heverő kerékpár alatt egy kompresszort találtak a járőrök. Az épületet átvizsgálva megállapították, hogy a ház hátsó, külön álló tároló helyiségének tetején a cserepeket odébb tologatva jutottak be a betörők. A fából készült ajtót belülről kifeszítették, s a hátsó udvari kapuról a lakatot levágva távoztak a helyszínről.

Az ott lakó tulajdonost a rendőröknek csak hosszas csengetés és ablakzörgetést követően sikerült felébreszteni. Eközben az utcán egy támolygó fiatal férfira is felfigyeltek, akire ráillett a kapott személyleírás és azonos volt a korábban már egérutat nyerő személlyel.

A rendőrök igazoltatták a férfit, majd előállították a Rendőrkapitányságra. A 20 éves B.R. első meghallgatása alkalmával nem akart semmit elismerni tettéből. Állítása szerint: „részeg voltam és csak úgy járkáltam az úton. Nem tudok semmit erről a bűncselekményről, én nem követtem el.”. Alig 50 perc múlva azonban tisztulhatott a tudata, mert beismerő vallomást tett, s megnevezte gyermekkorú társát is, aki segítette a betörés elkövetésében. Még a hajnali órákban elmentek a rendőrök a fiú szüleinek lakására is, ahol a házkutatás során feltalálásra és lefoglalásra került két horgonyzott cső, melyet a betörés helyszínéről tulajdonítottak el.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság betöréses lopás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást az elkövetőkkel szemben. A nyomozati munkák végeztével a hatóság, vádemelési javaslattal továbbítja az ügyet a Mezőkövesdi Városi Ügyészség felé. Amennyiben bizonyítást nyer az elkövető bűnössége, a 20 éves férfi akár 3 évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat tettéért.

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság tájékoztatása alapján

B-A-Z. MRFK Kommunikációs Iroda

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek