2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Lakóbuszban csempészték a cigit

Csaknem tizenötezer doboz szerb adójegyes cigarettát foglaltak le a NAV Heves megyei pénzügyi nyomozói egy lakóbusz falai közül. A járművet a 32-es főúton, Hatvan környékén állították meg a pénzügyőrök, akiket az ellenőrzés során a sofőr próbált megvesztegetni.
Miután megállították a lakóbuszt, cigarettakereső kutya szagolta ki a rejtekhelyekről az eldugott füstölnivalót. Az ellenőrzés közben a jászberényi sofőr öt-öt millió forintot ajánlott fel a pénzügyőr járőröknek, ha eltussolják az ügyet. Nem jött be a számítása, ugyanis hamarosan helyszínre érkeztek a NAV pénzügyi nyomozói is. A megvesztegetni próbált pénzügyőrök pedig feljelentették a férfit a rendőrségnél hivatali vesztegetés miatt.

A pénzügyi nyomozók lefoglalták a több mint tizenhárom millió forint értékű csempész cigarettát és a mintegy tízmillió forint értékű lakóbuszt is.

A jászberényi sofőrt és vele utazó fiát orgazdaság miatt gyanúsítottként hallgatták ki.  Az elkövetők akár öt évig terjedő szabadságvesztésre is számíthatnak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek