2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Lakásán árulta az illegális cigarettát

Házhoz mentek az illegális cigarettáért a pénzügyőrök Miskolcon. Civilben, vásárlónak kiadva magukat csengettek be az egyik lakótelepi panellakásban élő zugárushoz, akitől vágott dohányt és ukrán cigarettát vásároltak. Ezután fedték csak fel magukat. A lefülelt árus ellen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal eljárást indított. Több mint 5 millió forintos bírságra számíthat.


Összesen 129 doboz cigarettát és 1100 gramm vágott dohányt foglaltak le a lakótelepi lakásban a NAV munkatársai. Egy közérdekű bejelentés nyomán jutottak el az idős asszonyhoz, aki – a bejelentő szerint – rendszeresen adott el illegális cigarettát és vágott dohányt fiatalkorúaknak is. A házhoz érve a pénzügyőrök kaputelefonon felcsengettek és azt mondták az idős asszonynak: cigarettát szeretnének vásárolni. A zugárus 500 grammos csomagokban 1 kilogramm dohányt és magyar adójegy nélküli cigarettát adott el nekik. Ezután fedték fel magukat a pénzügyőrök, akik a jövedéki törvény alapján átkutatták a lakást. Az adózatlan jövedéki termékeket lefoglalták, a zugárus ellen pedig eljárás indult. A trafiktörvény rendelkezései alapján 5 millió forintos bírságra, és ezen felül 150 ezer forintos jövedéki bírságra számíthat, – kaptuk az információt Varga Zoltántól, a NAV ÉMRVPF sajtóreferensétől.


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kockázatos kereskedés
Az építőjáték-készletek iránti kereslet miatt jelentős e termékek internetes csatornákon szerveződő kereskedelme is. Fontos, hogy ha valaki nem megunt…

További cikkek